Prima pagină » Actualitate » H.D.Hartmann, la BZI LIVE: „RomGaz-ul ar fi trebuit să fie principala armă economică a României!? Ar fi trebuit să fie pilonul de siguranță energetică, dar sunt presiuni mari!” – VIDEO
H.D.Hartmann, la BZI LIVE:

H.D.Hartmann, la BZI LIVE: „RomGaz-ul ar fi trebuit să fie principala armă economică a României!? Ar fi trebuit să fie pilonul de siguranță energetică, dar sunt presiuni mari!” – VIDEO

17 oct. 2022, 17:12, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Analistul politic H.D.Hartmann, din nou prezent la o ediție BZI LIVE de mare interes. Jurnalistul a discutat despre compania RomGaz și despre faptul cum aceasta trebuia să fie principala armă economică a României.

„Trebuie să înţelegem că RomGaz ar fi trebuit să fie o armă economică a României. Alte state nu le dau Occidentului şi nu le privatizează ca la noi. Toate statele au astfel de arme economice. RomGaz-ul trebuia să participe la discuţii, nu să stea acasă”, a transmis H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Ce spune H.D.Hartmann despre RomGaz

Incisivul profiler H.D.Hartmann a transmis faptul că RomGaz-ul putea deveni o armă economică a statului român, așa cum foarte multe țări au. Însă, la noi problema este că RomGaz se află sub mai multe presiuni.

„În Marea Neagră, RomGaz-ul se află sub presiunea a patru nivele de putere economice: se află la graniţa aşa ziselor democrații, presiunea Marii Negre, presiunea Mării Mediterane şi presiunea chineză. Toate presiunile făceau necesar ca RomGaz-ul să fie armă economică de asigurarea a indenpendentei României, fără ca niciodată să se poată lupta cineva cu RomGaz. Şeful statului trebuia să fie alături de RomGaz. Culoarul chinez a impus UE o discuţie în Dubai. Culoarul economic care ar fi sprijinit culoarul gazier din Dubai trece prin Georgia, Turcia, Marea Neagră şi mijlocul Germaniei. De ce se duce din Constantei până în mijlocul Germaniei? Pentru că RomGaz înseamnă Mediaş. RomGaz trebuie să se cupleze pe această linie, altfel veţi fi vânduţi pe bucăţi în 5 ani. Din Dubai se ducea în Mumbai, plamantul economic al Indiei. Din India până în Dusendorf eram pe mijloc. Romgazul nu poate fi putere economică în România, deşi este, dacă nu ocupă segmentele unor culoare economice. Dacă astăzi Georgia a pierdut luptă, e din cauza lui Obama care a impus o investiţie în care s-au investit în portul rusesc Porţi. Gazul pe care RomGaz-ul îl produce astăzi putea susţine pe segmentul de culoar, cu investiţii de culoar economic. Făcea din România un hub şi nu numai gazier. Pentru asta trebuia un român român, patriot şi cu carte”, a mai spus analistul politic.

De asemenea, analistul politic afirmă cu vehemență că Guvernul României trebuie să transforme acest RomGaz într-un culoar economic pentru a putea supraviețui.

„Cei care au carte pot fi patrioţi eficienţi. În momentul în care ai capacitatea deja existenţa de producere a gazelor şi îţi vine gaz care poate fi procesat şi apoi trimis în Europa, atunci Scholz spunea Bucureşti. Dacă RomGaz nu înţelege asta, va avea presiuni masive. Statul român trebuie să transforme RomGaz într-un culoar economic. În acest tip de proiect SUA ar băga mâine miliarde şi nu ne-ar interesa cine ar fi la Casa Albă. RomGaz trebuie să se suprapună culoarelor economice. Pentru a scăpa de Rusia trebuie să-ţi asiguri culoarul economic pe Marea Neagră”, a mai adăugat analistul Hartmann.

H.D.Hartmann: ”CEO RomGaz-ului nu trebuie să stea acasă”

În continuarea dialogului său, Hartamann a ținut să adauge că CEO-ul RomGaz-ului nu trebuie să stea acasă niciodată, ci trebuie să umble să rezolve problemele acesteia. De asemenea, profilerul afirmă că portul Constanța trebuie ridicat la un nivel de serios de port.

„RomGaz trebuie să înţeleagă că fără portul Constanța ridicat la nivel serios de port, nimic nu mai contează. Voi trebuie să faceţi politica Constanței, să ridicaţi Constanța. Vouă vă trebuie pentru a supravieţui şi a fi pe planul culoarului comercial care se propune, vă trebuie Constanța de adâncime. Amiralul ăsta de se dă primar nu a văzut în viaţa lui o barcă. Mare atenţie când vorbim despre ceea ce va întâmpla peste 5 ani. Eu nu ştiu dacă CEO de la RomGaz este în România, dar nu ar trebui să fie. El ar trebuie să fie în toate porturile că influenţa rusă este în formă de fluture. Influenţa pe Marea Neagră este în formă de fluture, sunt două aripi. Marea Neagră este în mijloc. De aia a luat Azovul, Mariopolul, nu l-a luat Putin că aşa a visat. Dacă nu ieşi din mijlocul acestor două aripi, Turcia te joacă oricum. Turcia nu are interes de Constantă, ci de Odesa. Producţia de gaz va fi cumpărată la preţ de sticlă colorată de occidentali. Aşa se joacă interesele unei naţiuni. Nu vă uitaţi la prostiile pe care vi le spună Bruxelles-ul cu solidaritate. Fiecare ţară îşi rezerva drepturi economice fundamentale”, a conchis Hartmann.

Așadar, problematica RomGaz trebuie rezolvată cât de curând posibil, susține analistul H.D.Hartmann. Pe lângă acestea, jurnalistul a discutat și despre alte probleme ale Guvernului României.

Comentarii
  • Dar cine vrea o colonie independenta? De fapt nici nu s-a auzit vreodata de asa ceva. Colonia isi exporta/da degeaba materiile prime, si importa pe bani grei produsele finite. Asta-i Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *