Prima pagină » Actualitate » H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Premierul Ciucă, pentru mine ca profiler, niciodată nu a crezut în doctoratul său. Nu am dovezi, dar cred că lucrarea pur și simplu i-a fost înmânată de-a gata!” – VIDEO
H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Premierul Ciucă, pentru mine ca profiler, niciodată nu a crezut în doctoratul său. Nu am dovezi, dar cred că lucrarea pur și simplu i-a fost înmânată de-a gata!

H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Premierul Ciucă, pentru mine ca profiler, niciodată nu a crezut în doctoratul său. Nu am dovezi, dar cred că lucrarea pur și simplu i-a fost înmânată de-a gata!” – VIDEO

03 oct. 2022, 16:50,
BZI.ro, în Actualitate

În emisiunea BZI LIVE săptămânala alături de jurnalistul H.D.Hartmann, astăzi, 3 octombrie 2022, invitatul a discutat despre problemă majoră a plagiatului, în România.

Analistul politic susţine că premierul Nicolae Ionel Ciucă şi-ar fi primit teza de doctorat de-a gata, însă afirma că este doar o supoziţie.

Ce afirmă H.D.Hartmann despre plagiatul premierului Nicolae Ciucă

Analistul politic H.D.Hartmann a dialogat despre scandalul plagiatului din România. Jurnalistul îl condamna pe premierul Nicolae Ciucă că a fost ironic cu fostul ministru al Educaţiei, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu. De asemenea, profilerul afirma că prim-ministrul a susţinut o disertaţie în SUA, după ce a primit titlul de doctor.

„Este intelectual în meseria lui, doctoratul lui a fost o noutate, omul ăla a învăţat. Cum să spui tu mă Ciucă şi să vii să dai lecţii? Foarte multă lume punea paralelă între un profesor adevărat şi unul care şi-a luat doctoratul cu plagiat. Emilia Şercan susţine că în 2003 între două misiuni îşi dă teza de doctorat, face cercetarea, ca după aceea se duce în 2006 să-şi dea un master la Şcoala de Război a SUA. Cum să fii tu doctor şi să îţi dai un grad mai în jos? Ciucă nu avea încredere în doctoratul sau. Toate documentele de învăţământ americane sunt publice. Eu am avut acces când i-am făcut profilul lui. Eu ştiu ce a făcut acolo, că e public, nu ca la noi. Să ai neobrăzarea să trimiţi mesaj de început de an, dar el s-a duş rapid în SUA să dea un master. Doctoratul se da până la gradul de maior, nu stai să ajungi colonel”, a transmis la BZI LIVE jurnalistul H.D.Hartmann.

De asemenea, profilerul H.D.Hartmann s-a arătat revoltat ca SRI a creat scandalul plagiatului fostului ministru al Educaţiei pentru a-l îngropa pentru o perioadă pe cel al premierului României.

„Asta e fals pentru că a fost o epocă şi sper că totuşi SRI să o închidă. Dacă nu o închide, valsul pe care l-a aruncat SRI este un fals care distruge structura. SRI leneş, ce să-şi mai facă ei structura de informaţii, s-au dus la şeful domeniului şi i-a spus să vină la academia lor şi îi dă doctorat. S-a folosit şi de SRI şi de SIE. Este posibil Ciucă să plagiezi şi o demonstrează Emilia Sercanu. Să îndrăzneşti ca teza ta de doctorat să fie plagiata din generalul Teodor Frunzeti, cunoscut om cu şcoala la bază şi generalul Badalan. Sacrificiul lui Sorin Cîmpeanu, nu domnule Ciucă. SRI a creat scandalul ca să ducă scandalul plagiatului tău în sus. Să îţi mai dea câteva luni de premieriat. Tot plagiator rămâi şi tot ţi-ai pierdut onoarea de general. El niciodată nu a crezut în doctoratul său. Nu am dovezi, dar cred că lucrarea pur și simplu i-a fost înmânată de-a gata! Un general nu fură, plagiatul înseamnă furt. Un general nu-şi duce soldaţii sub arcul de Triumf după ce a fost înfrânt. Un general îşi dă demisia după ce a fost acuzat de plagiat, nu îşi pune un judecător care închide dosarul şi apoi iese la pensie. Aşa sunteţi şi asta aţi făcut. Aţi sacrificat un general al Armatei Române”, a mai spus invitatul.

H.D.Hartmann: ”Sorin Cîmpeanu este o victimă nevinovată”

Incisivul jurnalist a menţionat că Sorin Cîmpeanu este doar o victimă colaterală care din păcate s-a sacrificat pentru minciuna SRI-ului.

„Sorin Cîmpeanu este o victimă nevinovată a minciunii SRI despre doctorate, a manipulării care i-a făcut pe toţi doctori. Lui Iohannis trebuie să-i fie ruşine cu ce s-a întâmplat. Iohannis trebuia să stea lângă singurul intelectual pe care l-a avut, Sorin Cîmpeanu. A fost lucrat de doctorii analfabeţi. Iohannis a acceptat să-l lucreze pe Cîmpeanu. Eu l-aş vota pe Sorin Cîmpeanu dacă va candida la prezidenţie. Ciucă trebuia să-i dea cu doctoratul scris peste faţa ăluia, dar el nu a făcut-o. SRI a sacrificat un intelectual real pentru un fals şi e grav”, a conchis Hartmann.

Așadar, analistul politic H.D.Hartmann s-a arătat consternat de scandalul izbucnit pe tema plagiatului, în România. De asemenea, invitatul acuză statul că a făcut o serie de tranzacții dubioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *