Prima pagină » Actualitate » H.D. Hartmann, la BZI LIVE despre ce este sau nu este în capul lui Joe Biden, președintele SUA: „Dacă prețul la pâine sau lapte creşte, în propaganda nebună a lui Biden, Vladimir Putin e vinovat!” – VIDEO
H.D. Hartmann, la BZI LIVE despre ce este sau nu este în capul lui Joe Biden, președintele SUA:

H.D. Hartmann, la BZI LIVE despre ce este sau nu este în capul lui Joe Biden, președintele SUA: „Dacă prețul la pâine sau lapte creşte, în propaganda nebună a lui Biden, Vladimir Putin e vinovat!” – VIDEO

07 oct. 2022, 16:36,
în Actualitate

Analistul politic, jurnalistul și profilerul H. D. Hartmann a fost invitat astăzi, 7 octombrie 2022, la o nouă ediție BZI LIVE. Acesta a discutat despre propaganda făcută de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Șeful SUA menționează că orice creștere de preț este cauzată de președintele Rusiei, Vladimir Putin. De asemenea, Hartmann a atins subiectul mișcării OPEC.

„Mişcarea nu este anti europeană şi nici americană. Ei au mărit succesiv şi au ajuns la un vârf de producţie. Au rămas cu ele în depozit pentru că ţările exportatoare din OPEC au mizat pe refacerea economiei chineze după pandemie. China are politica Covid zero înseamnă că ei nu mai permit o explozie că acum 2 ani şi închid oraşe. Au închis Shangai care este plămânul maritim al Chinei, cel mai mare port al Chinei. Acum au o problemă cu Hong Kong. Economia chineză nu şi-a revenit atât de rapid. Şi s-a mai întâmplat un lucru pe care nimeni nu l-a luat în calcul, războiul ruso-ucrainean. Au fost eliberat cantităţile de petrol pe care Europa le cumpără. Nu vorbim de gaz, doar de petrol. Pe piaţă a fost o cantitate enormă de petrol, cea pe care Rusia o pregătise pentru export şi le-a trimis Chinei la un preţ avantajos, calculând ca pandemia se va termina şi va avea nevoie de resurse energetice. La un moment dat vindeau cu 40 la sută mai ieftin faţă de Europa”, a menționat H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Ce spune H.D.Hartmann despre propaganda făcută de Joe Biden, președintele SUA

În continuarea dialogului său, incisivul H.D.Hartmann a menționat că acțiunea făcută de OPEC a dezavantajat extrem de mult SUA, iar Joe Biden dă vina pe Vladimir Putin pentru toate creșterile de preț. Însă, situația stă cu totul altfel.

„Problema este că asta a dezavantajat SUA. Secretarul general OPEC a spus că securitatea energetică costă şi noi asta facem reducem costul. În SUA problema este ca Biden nu vrea să dea drumul producţiei de petrol că este ecologist şi scoate petrolul din rezerva naţională de câteva luni. El este foarte ieftin şi asta a dus la scăderea preţului benzinei în SUA pentru că o luaseră în sus cu preţurile. El a mizat că va cumpăra de la OPEC la un preţ mai bun, dar OPEC a spus că va reduce. Dacă Biden va da drumul producţiei naţionale poate să îşi reumple depozitele de petrol sau miza pe acele 2 milioane, producţie suplimentară. Şi acum este obligat să cumpere la preţul pieţei.

La americani este foarte simplu. Ei dacă au un buget domestic, cu ăla merg. La curent da 100 de dolari, la credit da 100 de dolari şi etc., dacă se schimbă ceva ies în stradă. Iar Biden consideră că dacă preţul la pâine sau lapte creşte, vinovatul este Vladimir Puţin. Senatul a băgat o propunere legislativă şi a zis că vrea să reducă din sancţiuni şi să investească în producţia de petrol din Venezuela. Şi te duci acum la cel care acum 5 ani era dictatorul lumii”, a conchis H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Tot la BZI LIVE, H.D. Hartmann a discutat despre atacurile momentului, la adresa BOR și a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *