Prima pagină » Actualitate » H.D. Hartmann, la BZI LIVE aruncă „bomba” despre tranzacțiile dubioase din energie: „Benzinarul și analfabetul de la Energie a vândut rușilor și arabilor resursele noastre în plină criză!?” – VIDEO
H.D. Hartmann, la BZI LIVE aruncă

H.D. Hartmann, la BZI LIVE aruncă „bomba” despre tranzacțiile dubioase din energie: „Benzinarul și analfabetul de la Energie a vândut rușilor și arabilor resursele noastre în plină criză!?” – VIDEO

03 oct. 2022, 17:30, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Analistul politic a fost prezent astăzi, 3 octombrie 2022, la un nou dialog la BZI LIVE. Jurnalistul a discutat despre haosul din zona energetică a țării! România închidem mine, face reduceri și absolut nimeni nu se gândește la securitatea energetică a statului nostru.

„Până când poporul român nu cere înapoi un guvern naţional care să considere că România este stat, până atunci veţi fi toţi consideraţi geografie. Ieşiţi din stadiul de triburi şi reclamaţi ce aveţi din naştere, stat naţional şi suveran”, a menţionat H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Ce spune H.D.Hartmann despre tranzacţiile dubioase privind resursele României

Analistul politic H.D.Hartmann a transmis cetăţenilor românilor ce afaceri dubioase face statul român, fără să îi pese de interesele cetăţenilor acestei ţări.

În primul rând, Guvernul României a vândut întreaga producţie a companiei Nuclear Electrică până în luna decembie, la preţ de producţie. Tranzacţia a fost făcută prin licitaţie, fără a adăuga un singur leu în plus.

„Preţul (pe cărbuni) pe megawatt în România – Hidroelectrica 1 megawatt pe producţie 40 euro, nuclear electrică 1 mw 50 euro, completul energetic Oltenia 130 euro, iar coregenerarea 420 euro (energie verde). Vineri nuclear electrică face un spot care a durat 6 ore şi o vinde la preţul 350 lei un megawatt, până în decembrie. A cumpărat-o Alro Slatina. De 1 an de zile de când a început războiul ce spunem noi? Cum să cumpere ruşii producţia integrală a lui Nuclear Electrică. Tu faci licitaţie spot de 6 ore, caietul de sarcini în aşa fel încât Alro Slatina să cumpere. Tu finanţezi războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Nu parcă legea securităţii statului spune să vinzi statului român şi după să vinzi altora? Tu vinzi producţia până în decembrie, la preţ de producţie, nu pui niciun leu în plus. Suntem copii prosti? Ministrul Energiei trebuia dat afară pe loc”, a menţionat H.D.Hartmann.

De asemenea, analistul politic a adus în discuţie termocentrala Mintia şi complexul energetic Oltenia. H.D.Hartmann susţine că termocentrala de la Mintia valorează 1 miliard de euro, iar ea a fost vândută cu 91 de milioane unor arabi.

„Mintia de la Deva nu face parte din complexul Olteniei. 91 de milioane de euro am luat de la arabi. Mintia a fost retehnologizata, a primit toate aprobările pentru că a reuşit să nu depăşească condiţia priomordiala a unei termocentrale pe huila – 1 la sută sulf în aer. La valoarea actuală 1000 euro megawattul, la Mintia este de 1 miliard de euro. Noi am dat-o pe 91 de milioane. Mintia aduce un profit enorm, la sub 1 la sută Mintia nu mai plăteşte certificate verzi. E profit pur, aur pur. Analfabetul de la Energie a permis jaful de a vinde o afacere care valorează 1 miliard de euro. Unde este DNA, SRI? Un analfabet de la ambasada americană îl sprijină pe analfabetul de la Energie.

Complexul energetic Oltenia în diferenţa de Mintia este pe lignit. De 2 ani are autorizaţia de la UE pentru exploatarea la suprafaţă. PNL+ USR + AUR fac o lege şi o aprobă în care se decide închiderea minelor care au aprobarea UE. Popor român, ăştia sunt. Ei nu judeca naţiunea română ca parte a statului român, ci judeca ordinele venite de la Bruxelles. Cărbunele care îl vom cumpăra la preţ de aur se va afla în Polonia. În Baltica au omorât Marea Neagră. Minele le închidem şi noi vom cumpăra. La noi vine una de la Bruxelles şi ne ordona ce să facem. Noi nu avem Guvern”, a mai adăugat analistul.

Nu în ultimul rând, profilerul a transmis un mesaj cetăţenilor care locuiesc în oraşul Turnu Severin.

„Singurul oraş reşedinţa de judeţ care n-a avut niciodată gaz – Turnu Severin, ci este doar pe păcură. A venit Ursula von der Leyen şi a interzis păcură. Turnu Severin nu poate lua păcură pentru iarnă pentru că slugile din Guvernul României şi susţin că Europa a interzis. Turnu Severin este oraş în România, cetăţenii de acolo nu sunt cetăţeni ai României? Guvernul lui Ciucă şi a lui Iohannis nu considera România stat, ci geografie. Turnu Severin aştept să ieşiţi în stradă şi să-l înjuraţi pe Ciucă, din cauza lui voi nu aveţi păcură, deşi există în rezervele naţionale ale României. Păcură poluează, dar voi n-aveţi gaz. Până se va construi, ce faci la iarnă?” a conchis invitatul.

Pe lângă scandalul tranzacțiilor dubioase făcute cu resursele României, H.D.Hartmann a discutat despre problema plagiatului din învățământul românesc.

Comentarii
  • Cine-i securistul ăsta..? Văd că-l promovați foarte mult… Dacă știe…știe…Dar de ce parte a undiței se află..? E pescar sau momeală…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *