Prima pagină » Local » H.D. Hartmann, despre incidentul de pe podul Kerci din Crimeea: „Este un atentat, care a fost foarte bine coordonat” – VIDEO

H.D. Hartmann, despre incidentul de pe podul Kerci din Crimeea: „Este un atentat, care a fost foarte bine coordonat” – VIDEO

12 oct. 2022, 11:04,
în Local

H.D. Hartmann a vorbit, în emisiunea BZI LIVE, despre incidentul de pe podul Kerci din Crimeea. Ce se întâmplă, intrăm într-o altă fază, escaladează conflictul din Ucraina, scapă lucrurile de sub control? Aflați totul de la incisivul analist politic, profiler și jurnalist, H.D. Hartmann.

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, o explozie a provocat avarierea podului Kerci, care leagă Rusia de Peninsula Crimeea, un simbol al puterii ruse. Explozia a generat întreruperea liniilor de aprovizionare ale armatei ruse. Se pare că un camion a explodat și a aprins rezervoarele de combustibil ale unei garnituri de tren, care se îndrepta spre peninsula Crimeea (zonă anexată de Rusia în anul 2014). Chiar dacă podul a rămas intact, traficul rutier a fost suspendat.

Incidentul s-a petrecut după ce Federația Rusă a anexat patru regiuni ocupate ale Ucrainei.

H.D. Hartmann, despre incidentul de pe podul Kerci din Crimeea: „Se pare că au fost două atentate în același timp”. Este o escaladare a conflictului din Ucraina?

Cunoscutul și incisivul H.D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist, este de părere că incidentul de pe podul Kerci din Crimeea ascunde, de fapt, două atentate, care s-au petrecut în același timp. Potrivit acestuia, a existat o șalupă sub podul rutier, care a explodat în același timp cu acel autocamion. Despre podul Kerci, analistul politic spune că nu este neapărat mândria lui Putin, dar este promisiunea Rusiei făcută încă de pe timpul țărilor, și pe care nimeni nu a ținut-o nici sub U.R.S.S., nici sub țari, ci abia acum Putin a făcut-o, de a lega Crimeea de Rusia continentală.

„Da, este o escaladare fundamentală. Este o escaladare care ține nu atât de dinamica unui război clasic de agresiune, cum este cel rusesc împotriva Ucrainei. În acest moment, Ucraina, probabil, într-o gestică disperată de a menține controlul asupra a ceea ce ei numesc războiul de eliberare a teritoriilor ocupate de Rusia, recurg la gesturi auxiliare, alternative de război. Să nu uităm că incidentul de pe podul Kerci este un atentat, care a fost foarte bine coordonat pentru că, și aici este cel mai important de reținut, se pare că au fost două atentate în același timp.

Deci, se pare că a fost o șalupă sub podul rutier, care a explodat în același timp cu acel autocamion. Noi trebuie să înțelegem că acel pod se traversează cam într-o jumătate de oră. Acelui autocamion i-a luat o oră și ceva, până ajunge la punctul unde a explodat, foarte interesant și foarte bine de amintit. Acel pod nu este neapărat mândria lui Putin, dar este promisiunea Rusiei făcută încă de pe timpul țarilor, și pe care nimeni nu a ținut-o nici sub U.R.S.S., nici sub țari, ci abia acum Putin a făcut-o, de a lega Crimeea de Rusia continentală, Crimeea fiind o peninsulă.”, a declarat H.D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist la BZI LIVE.

H.D. Hartmann: „Era absolut imposibil ca Rusia să nu răspundă în acest moment”

Podul Kerci, care este cel mai lung pod din Europa, este una dintre marile realizări industriale ale Rusiei postsovietice și s-a dorit un simbol al modernității Rusiei, în raport cu toate puterile economice europene. Cu alte cuvinte, realizarea tehnică și industrială este un simbol al puterii Rusiei, iar atacarea acelui simbol echivalează cu uciderea fetei lui Dughin ori cu aruncarea în aer a celebrului gazoduct nordstream 1 și nordstream 2.

„Din punctul meu de vedere este una din marile realizări industriale ale Rusiei postsovietice și s-a dorit un simbol al modernității Rusiei, în raport cu toate puterile economice europene. Este și cel mai lung pod din Europa, apropo. Deci, în sine, realizarea tehnică și industrială este un simbol al puterii Rusiei. Atacarea acelui simbol echivalează cu uciderea fetei lui Dughin, echivalează cu aruncarea în aer a celebrului gazoduct nordstream 1 și nordstream 2. Era absolut imposibil ca Rusia să nu răspundă în acest moment.”, a adăugat incisivul jurnalist.

Cunoscutul jurnalist a pus problema dacă acel atentat a fost clasic, adică detronare de la distanță, fără ca șoferul să știe că va muri sau a fost sinucigaș. În cazul în care a fost sinucigaș, H.D. Hartmann consideră că s-a intrat într-o altă fază a acestui război.

„Acum vreo zece ani, dacă nu mai mult, eu am deschis un profil înainte de lovitura de stat din 2014, de la Kiev, care a schimbat un președinte legal ales cu un președinte ilegal. Eu am scris că, în buna tradiție ucraineană,în fatalismul cultural și religios al Ucrainei, care este un mix între catolici, între imperialismul catolic, între chemarea spre moarte eroică, martiraj și un război cu mâinile curate, cum s-ar spune, tipic secolului XX sau XXI, Ucraina are, printre puținele popoare din Europa (de exemplu, poporul german) chemarea atacului sinucigaș.

Întrebarea fundamentală, care s-a pus și se pune este dacă acest atentat, care a dus la moartea șoferului camionului, precum și a doi cetățeni ruși, aflați într-o mașină, care efectiv se afla la locul nepotrivit, în timpul nepotrivit, în paralel pe pod cu acel camion. Întrebarea se pune dacă acel atentat a fost clasic, adică detronare de la distanță, fără ca șoferul să știe că va muri sau a fost sinucigaș? Dacă a fost sinucigaș, vă pot spune că s-a intrat într-o altă fază a acestui război.”, a completat incisivul jurnalist H.D. Hartmann la emisiunea BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *