Prima pagină » Razboi în Ucraina » Guvernul Ucrainei va primi o a doua tranșă de ajutor bugetar din partea SUA
Guvernul Ucrainei va primi o a doua tranșă de ajutor bugetar din partea SUA

Guvernul Ucrainei va primi o a doua tranșă de ajutor bugetar din partea SUA

28 mart. 2023, 21:21,
B, , h, , în Razboi în Ucraina

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că guvernul va primi încă 2,5 miliarde de dolari din partea Statelor Unite pentru a ajuta la serviciile de stat, cum ar fi salariile și beneficiile.

Sprijinul bugetar face parte dintr-un angajament al SUA de 9,9 miliarde de dolari pentru a ajuta economia ucraineană în 2023 și este separat de asistența militară.

Shmyhal a spus că fondurile vor veni prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

El a spus că ajutorul va fi folosit „pentru a plăti salarii salvatorilor noștri, profesorilor, medicilor, pentru a ajuta pensionarii, persoanele strămutate în interiorul țării, persoanele cu dizabilități și familiile cu venituri mici”.

Mai multe despre ajutorul SUA pentru Ucraina

Plățile SUA fac parte dintr-un program internațional larg de sprijin pentru economia ucraineană. Shmyhal a menționat că de la începutul anului, Ucraina a obținut aproape 5 miliarde de dolari din partea UE și peste 2 miliarde de dolari din partea Statelor Unite. Există, de asemenea, un nou pachet de asistență convenit cu FMI de 15,6 miliarde de dolari.

„Am primit asistență financiară de la Marea Britanie, Banca Mondială, Germania, Spania, Finlanda, Irlanda, Elveția, Belgia, Islanda și Estonia. Norvegia a extins programul de plăți pentru 50.000 de ucraineni care se confruntă cu condiții dificile de viață și au suferit de agresiunea rusă”, a spus Shmyhal.

În februarie, Statele Unite au început să plătească 9,9 miliarde de dolari în sprijin bugetar direct pentru guvernul Ucrainei. Grantul anunțat marți este a doua tranșă. Anul trecut, SUA au oferit sprijin bugetar de 13 miliarde de dolari.

Ucraina a prognozat un deficit bugetar de 36 de miliarde de dolari în 2023, aproape toate veniturile guvernamentale fiind dedicate efortului de război.

Ucraina primește primele tancuri occidentale și alte vehicule blindate

Ucraina a primit primele tancuri de luptă principale, împreună cu alte vehicule blindate donate de fabricație occidentală, a anunțat luni ministrul Apărării al țării, Oleksii Reznikov.

„Astăzi, am avut onoarea să testez cea mai nouă adăugire la unitățile noastre blindate împreună cu comandantul Forțelor Aeropurtate, generalul-maior Maksym „Mike” Myrhorodskyi și parașutiștii noștri”, a spus Reznikov într-o postare pe Facebook.

El a precizat că au primit Challengers (tancuri de luptă principale) din Regatul Unit, Strykers (vehicule de luptă de infanterie) și Cougars (vehicule de mobilitate de infanterie din familia protejată împotriva minelor de ambuscadă) din Statele Unite și Marders (vehicule de luptă de infanterie) de la Germania.

Reznikov a continuat să mulțumească aliaților ucraineni pentru sprijinul lor continuu.

„Cu un an în urmă, nimeni nu și-ar fi putut imagina că sprijinul partenerilor noștri va fi atât de puternic. Că întreaga lume civilizată va reporni și, în cele din urmă, va rezista agresorului sângeros, țara teroristă a Rusiei”, a spus el. „Anul acesta, totul s-a schimbat. Ucraina a schimbat lumea. Reziliența poporului ucrainean și priceperea armatei noastre i-au convins pe toată lumea că Ucraina va câștiga.”

El a adăugat că „noul echipament va ține o companie bună cu „frații” săi pe câmpul de luptă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *