Prima pagină » National » Guvernul trebuie să ia anul viitor noi măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, anunță Nicolae Ciucă
Guvernul trebuie să ia anul viitor noi măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, anunță Nicolae Ciucă

Guvernul trebuie să ia anul viitor noi măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, anunță Nicolae Ciucă

16 iul. 2024, 23:40, 4 ,
în National

Președintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, a declarat marți seară, la Digi24, că va fi nevoie ca Guvernul să vină de anul viitor cu noi măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

„În urmă cu aproximativ două săptămâni am avut la sediul PNL o întâlnire cu reprezentanții Concordia, asociația reprezentativă a mediului de afaceri și am discutat exact aceste aspecte. Oamenii au această temere legată de creșterea deficitului, este o estimare care ne duce spre finalul anului la un deficit de 6,8 – 6,9 și este un deficit pe care nu putem să îl ducem mai departe. Trebuie să facem în așa fel la nivelul Guvernului ca prin măsurile pe care le luăm aceste chestiuni să intre în descreștere. Ministrul Finanțelor a prezentat foarte clar că în momentul de față, la nivelul colectării veniturilor există o creștere de 17% raportat la anul trecut, prin măsurile deja implementate, dar nu ajunge pentru că au crescut cheltuielile bugetare, adică toată această chestiune trebuie să fie gestionată în așa fel încât creșterea colectărilor să se alinieze cu scăderea cheltuielilor bugetare și este absolut necesar ca la nivelul Guvernului să revenim cu acele măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, altfel nu putem să gestionăm partea aceasta de echilibru fiscal-bugetar și totodată pe ceea ce înseamnă recupararea TVA, avem un gap de 35 miliarde lei, au fost propuse niște măsuri, știți foarte bine măsura de e-TVA, ea trebuia să fie oarecum discutată înainte cu mediul de afaceri”, a declarat Ciucă.

Sunt mai multe state europene monitorizate pentru creșterea deficitului

El a indicat că sunt mai multe state europene monitorizate pentru creșterea deficitului și „Comisia Europeană a luat decizia ca toate țările monitorizarte să rezolve problema în 7 ani”.

„Sigur, e nevoie să se prezinte un set de măsuri fiscal-bugetare coordonate de Guvern astfel încât înseamnă că anual să avem o scădere de 0.7% a deficitului. Eu când am fost premier am reușit să reduc deficitul cu 1%. Nu e deloc ușor, trebuie gestionat totul la bănuț, la virgulă, altfel nu merge”, a completat Ciucă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *