Prima pagină » Coronavirus » Guvernul spaniol a revizuit bilanțul pandemiei de coronavirus. Iată câte cazuri a înregistrat
Guvernul spaniol a revizuit bilanțul pandemiei de coronavirus. Iată câte cazuri a înregistrat

Guvernul spaniol a revizuit bilanțul pandemiei de coronavirus. Iată câte cazuri a înregistrat

25 mai 2020, 21:45,
în Coronavirus

Guvernul spaniol a revizuit luni în scădere bilanţul pandemiei într-una din ţările cele mai grav afectate din lume, reducându-l la 26.834 de morţi, cu 1.918 mai puţini decât în urmă cu 24 de ore, relatează AFP. Un nou sistem de urmărire „permite înlăturarea dublurilor şi confirmarea datelor legate de coronavirus, precum şi eliminarea deceselor care i-au fost atribuite în mod eronat”, a explicat directorul Centrului de alertă sanitară din cadrul Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon. Duminică, Spania a dat publicităţii un bilanţ al pandemiei de 28.752 de morţi.

„O variaţie de 1.900 este mult, încercăm să verificăm ce este corect, dar sunt cifrele de care dispunem în prezent”, a mai spus dr. Fernando Simon. Ministerul, care se bazează pe datele comunicate de regiuni, a revizuit în scădere şi numărul de cazuri confirmate – 235.400 luni, faţă de 235.772 raportate duminică.

„Suntem mulţumiţi de calitatea crescândă a informaţiilor care ne permit să luăm decizii”, a dat asigurări dr. Simon.

„Este ceva care se întâmplă în toate epidemiile. Când evoluţia epidemiei ne lasă puţin timp, trebuie să rectificăm cifrele şi în unele cazuri să le reducem”, a mai explicat el.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni 50 de noi decese din cauza coronavirusului între duminică şi luni, numărul total al victimelor ajungând la 26.834 de la începutul epidemiei, potrivit Reuters. Bilanţul cotidian rămâne sub pragul de 100 pentru a noua zi consecutiv. Spania numără de altfel 132 de noi cazuri de contaminare la un total de 235.400 de persoane diagnosticate pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024