Prima pagină » Actualitate » Guvernul României a aprobat construirea unui nou stadion de cinci stele: „Fotbalul se poate uita spre viitor cu alți ochi!”
Guvernul României a aprobat construirea unui nou stadion de cinci stele: „Fotbalul se poate uita spre viitor cu alți ochi!”

Guvernul României a aprobat construirea unui nou stadion de cinci stele: „Fotbalul se poate uita spre viitor cu alți ochi!”

21 aug. 2024, 18:20,
în Actualitate

În timp ce la Iași fotbalul primește doar promisiuni, un nou stadion de cinci stele urmează să fie construit în România, mai exact la Oradea, unde se va ridica o arenă modernă cu aproape 20.000 de locuri.

Primarul Florin Birta a anunțat că lucrările pentru noul stadion al echipei FC Bihor ar trebui să înceapă în 2025.

„Fotbalul bihorean se poate uita spre viitor cu alți ochi!”

Stadionul de cinci stele va avea o capacitate de 16.291 de locuri, iar construcția acestuia face parte dintr-un complex sportiv mai amplu. Durata de execuție a stadionului este estimată la 24 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 472,9 milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro. Proiectul va fi finanțat prin Programul național de construcții de interes public sau social, gestionat de Compania Națională de Investiții.

Primarul Birta a subliniat importanța acestui proiect pentru oraș, menționând că stadionul va include și facilități suplimentare, precum un hotel cu restaurant, săli de conferințe și un centru spa pentru recuperare sportivă. În perioada următoare, va fi lansată procedura de selecție a constructorului, iar lucrările sunt planificate să înceapă anul viitor, stadionul urmând să fie construit la standarde UEFA.

Proiectul a fost primit cu entuziasm de conducerea FC Bihor, care vede în acest nou stadion un pas important pentru viitorul fotbalului bihorean, mai ales că se împlinesc 100 de ani de la construirea actualei arene din Oradea, stadionul Iuliu Bodola. George Tătar, conducătorul clubului, a declarat că această investiție oferă speranță și determinare pentru dezvoltarea fotbalului în Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024