Prima pagină » Actualitate » Guvernul PSD-PNL îngroapă proiectul ”Noua Casă”! Doar 100 de tineri au apelat la acest program

Guvernul PSD-PNL îngroapă proiectul ”Noua Casă”! Doar 100 de tineri au apelat la acest program

03 apr. 2024, 12:15,
în Actualitate
Proasta administrație lovește în toate categoriile de vârste din țară. Guvernul PSD-PNL îngroapă proiectul ”Noua Casă”, iar asta se vede din faptul că doar 100 de tineri au apelat la acest tip de creditare, ceea ce înseamnă că s-a atins 1% din plafonul destinat proiectului.
Nu este singura aberație pe care Guvernul României o face! Vă aducem aminte faptul că PSD și PNL au dus țara spre cea mai mare inflație din Europa, spre cele mai scumpe produse alimentare și cele mai mari prețuri la energie electrică și gaze naturale.

Guvernul PSD-PNL îngroapă proiectul ”Noua Casă”

Interesul românilor pentru inițiativa guvernamentală Noua Casă pare să scadă, cu doar puțin peste 1% din bugetul total alocat fiind utilizat pentru credite în prima lună de la lansare. Conform declarațiilor lui Dumitru Nancu de la FNGCIMM, există speranța ca fondurile de 1 miliard de lei alocate pentru acest an să fie integral folosite.
Cetățenii consideră că ofertele programului nu mai sunt suficiente pentru achiziția de locuințe decente, având în vedere costurile actuale ale pieței imobiliare. Criticile vizează în special valorile maxime finanțabile, percepute ca insuficiente pentru achiziția unei locuințe adecvate într-o zonă dorită sau pentru un spațiu suficient pentru familii mai mari.
Experții în credite imobiliare, precum Doru Iliescu, evidențiază că ajustarea pragurilor de finanțare s-ar putea să nu stimuleze cererea în absența unor măsuri suplimentare care să vizeze nivelul dobânzilor. Propunerea este de a introduce o rată fixă a dobânzii, care să fie competitivă și să atragă solicitări pentru credite.
În pofida acestor opinii, Ministerul Finanțelor menține poziția că pragul maxim de finanțare, stabilit la 70.000 de euro, nu va suferi modificări. Ministrul Marcel Boloș a subliniat că această decizie a fost deja validată printr-un buget de 1 miliard de lei.   La o lună de la debutul ediției 2024 a programului Noua Casă, numărul cererilor depuse se apropie de 100, indicând o prăbușire a proiectului.

Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL distrug viitorul tinerilor

Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL nu se opresc din a mai lua decizii care să lovească puternic în români. Pe lângă inflația extrem de mare – cea mai mare din UE – vorbim și despre un tăvălug asupra tinerilor români, tineri care, conform altor statistici, sunt cei mai săraci din Europa.
Proiectul Noua Casă este controversat pentru că  statului român, prin prostia lui, face din tineri, sclavii băncilor! Băncile dobânzi de 100%. Adică la un credit de 70.000 de euro pe 30 de ani vei plăti peste 140.000 de euro. Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL ar trebui să stea de vorbă cu reprezentanții bancari și să stabilească dobânzi mai mici la astfel de credite. Aceste programe au un real succes în afara țării unde numeroase state au obligat băncile să pună dobânzi de 2-3%!
În încheiere trebuie să menționăm că astfel de interes scăzut reprezintă încă o dovadă a statului român care este incapabil să facă proiecte corecte pentru români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024