Prima pagină » International » Guvernul polonez pregătește cetățenii pentru o criză umanitară
Guvernul polonez pregătește cetățenii pentru o criză umanitară

Guvernul polonez pregătește cetățenii pentru o criză umanitară

06 apr. 2022, 21:47,
BZI.ro, în International

Guvernul polonez a făcut public un ghid prin care cetățenii sunt instruiți cum să se pregătească pentru o criză, cum ar fi un război. Ghidul instruiește populația cu privire la chestiunile pe care ar trebui să le facă în timpul unor atacuri, cu informații plecând de la arme convenționale și până la arme chimice și nucleare, și descrie sistemele de avertizare publică, pe care le-ar putea folosi în acest fel de evenimente.

Oamenii sunt sfătuiți, prin ghidul în cauză, să își facă provizii de apă, alimente, medicamente, baterii și lanternre, în caz de întreuruperi de energie electrică. În ciuda faptului că guvernul a declarat că este obligat să pregătească publicul pentru diverse scenarii, a negat că ghidul ar avea vreo legătură cu războiul din Ucraina. Ghidurile anterioare au inclus situații precum inundații sau vremea neprielnică de iarnă.

Rusia a efectuat bombardamente aproape de Polonia

În timp ce Rusia și-a concentrat în mare parte eforturile de război în nordul, sudul și estul Ucrainei, a efectuat bombardamente în orașul Lviv, situat în vestul țării – la 43 de mile de granița cu Polonia, potrivit sursei citate de Mediafax.

Nu există informații specifice potrivit cărora Rusia ar plănui un atac asupra Poloniei sau că Polonia se așteaptă la unul, dar există temeri că Rusia ar putea invada țările vecine.

Tensiunile sunt la cote ridicate între vecini din cauza unei crize a migranților despre care Uniunea Europeană și Polonia spun că a fost creată de Belarus, o acuzație pe care Minskul o respinge. UE acuză, de asemenea, Minsk că sprijină invadarea Ucrainei de către Rusia, a informat Reuters.

„…suspecții sunt acuzați de spionaj în numele serviciilor de informații din Belarus”, a declarat un parchet regional din Poznan, vestul Poloniei, într-un comunicat.

„Sunt bănuiți, printre altele, că au efectuat operațiuni de recunoaștere a instalațiilor militare și civile de importanță critică pentru apărarea Republicii Polone”, se mai arată în declarație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *