Prima pagină » International » Guvernul polonez a renunțat la steagul UE. Ce efect ar putea avea ieşirea Poloniei din UE? Iată prima reacție a ministrului Justiției
Guvernul polonez a renunțat la steagul UE. Ce efect ar putea avea ieşirea Poloniei din UE? Iată prima reacție a ministrului Justiției

Guvernul polonez a renunțat la steagul UE. Ce efect ar putea avea ieşirea Poloniei din UE? Iată prima reacție a ministrului Justiției

29 sept. 2021, 23:40,
în International

Mișcare neașteptată a autorităților din Polonia. Guvernul a renunțat la steagul Uniunii Europene în semn de independență față de globaliști.

La conducere au ajuns naționaliștii polonezi care doresc să oprească influența globaliștilor  SUA-UE. Ca urmare a acestor idei, drapelul european a fost retras din sala unde au loc conferinţele de presă ale Guvernului din Polonia.

„Drapelul european a fost retras din sala unde au loc conferinţele de presă ale guvernului polonez, au constatat marţi jurnaliştii, după o reuniune a cabinetului conservator al premierului Beata Szydlo, informează AFP.

Partidul din care face parte Beata Szydlo, Lege şi Justiţie (PiS) condus de Jaroslaw Kaczynski aprobă apartenența Poloniei la UE însă adoptă foarte des o atitudine de reticență și independență față de Bruxelles.

„Suntem membru al UE, un membru activ, însă am stabilit un principiu conform căruia reuniunile guvernului polonez şi declaraţiile de la finalul reuniunilor vor fi făcute pe fundalul unor drapele mai frumoase, în opinia mea: drapelul alb-roşu” polonez, a declarat Szydlo, întrebată cu privire la dispariţia drapelelor europene din sală.

„Respectând apartenenţa noastră la UE, vom desfăşura o politică pentru a trage maxim de profit pentru cetăţenii polonezi, pentru economia poloneză şi patria noastră”, a subliniat premierul Poloniei, înconjurată de 12 drapele poloneze.

Beata Szydlo: „Sunt bucuroasă că în aceste vremuri dificile Polonia este membră a UE şi NATO”

De asemenea, Beata Szydlo a afirmat că este „bucuroasă că în aceste vremuri dificile Polonia este membră a UE şi NATO”.

De pe vremea guvernelor centriste ale Platformei Civice (PO) (întâi al lui de Donald Tusk, apoi al Ewei Kopacz), încă de acum opt ani, drapelul european a fost arborat în sala pentru conferințe. De pe 25 octombrie, la putere a venit o formațiune politică populist catolică, Partidul Lege şi Justiţie, ca urmare a câștigării alegerilor prezidențiale de către Andrzej Duda, în ziua de 24 mai.

Vă reamintim că Polonia este membră UE din 2004.

Pentru globalişti, cei care refuză să participe la procesul Globalizării, aceştia sunt etichetaţi drept „Extrema Dreaptă” sau „populişti”, însă aceste etichetări nu reprezintă decât frustrări ale globaliştilor, care pierd teren încet, dar sigur.

Ce efecte ar putea avea ieşirea Poloniei din UE?

Consecințele, în cazul în care Polonia ar ieși din Uniunea Europeană, nu sunt ușor de garanta. Ar fi chiar imposibil ținând cont că în cazul Marii Britanii, în ciuda promisiunilor făcute de Donald Drump pentru a influența decizia în favoarea BREXITULUI, Londra demonstrează constant cât de greu de menținut sunt urmările economice, sociale și politice, chiar dacă pentru o perioadă sponsorii externi ar putea să considere o investiţie utilă în echipamente militare care să întărească o linie de eventuală rezistenţă anti-rusă în est.

Totuși în acelaşi timp, discuţiile continuă, în zone cu mult mai înalte, care ar putea să fie premergătoare unei „a doua Yaltă”. Această temă este recurentă şi deloc imposibilă. De asemenea, într-un mod previzibil, ar putea conduce la o reevaluarea a argumentelor Uniunii Europene, pe măsură ce apare credibilă o nouă hartă a alianţelor de securitate.

Replica ministrului de Justiție din Polonia cu privire la această situație

Ministrul de Justiție al Poloniei, Zbigniew Ziobro, nu a ezitat să aibă o replică cu privire la această situație.

” Sunt un opozant înverşunat al posibilităţii de a ceda la şantajul ilegal al Uniunii Europene exarcitat prin intermediul Curţii Europene de Justiţie…”, ajungând la esenţa a ceea ce ar putea fi manifestul în favoarea POLEXIT, ieşirea Poloniei din UE: „convingerea că Uniunea Europeană este unchiul bun şi care ne dă bani şi că trebuie să-i acceptăm cererile cu orice preţ este doar propagandă şi o credinţă falsă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *