Prima pagină » International » Guvernul Marii Britanii anunță că vaccinarea anti-COVID-19 începe înaintea Crăciunului! Sunt vizați toți angajații din sistemul medical

Guvernul Marii Britanii anunță că vaccinarea anti-COVID-19 începe înaintea Crăciunului! Sunt vizați toți angajații din sistemul medical

25 oct. 2020, 20:15,
Bianca Rebegea în International

În Marea Britanie, pregătirile pentru un program de vaccinare naţional, împotriva COVID-19, vor avea loc înaintea Crăciuniului, conform unui e-mail trimis de către directorul NHS (National Health System) şi publicat de Daily Mail.

Potrivit Guvernului, sunt vizați toți anagajații sistemului medical, care se vor vaccina împotriva SARS-CoV-2 peste câteva săptămâni.

Se pare că programul de vaccinare va avea loc înaintea încheierii acordului post-Brexit, de pe 31 decembrie. Acest program oferă speranță tuturor, că Boris Johnson va relaxa restricțiile impuse în acest moment.

„NHS ne-a anunţat să ne pregătim de un program de vaccinare al întregului staff medical. Ultimele veşti primite din partea laboratoarelor de cercetare anunţă că vom avea vaccinul gata anul acesta şi prioritari în procesul de vaccinare sunt cei din staff-ul medical”, spune Glen Burley, CEO al spitalului George Eliot, NHS Trust..

De asemenea, au fost introduse noi legi de către Guvern, care oferă posibilitatea Marii Britanii să evite legile Uniunii Europene referitoate la aprobarea noului vaccin.

Au fost reluate testele clinice ale vaccinurilor anti-COVID-19 Johnson & Johnson si AstraZeneca

În Statele Unite, AstraZeneca a anuntat că a reluat testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19. De asemenea, Johnson & Johnson face demersuri pentru a relua testele în zilele următoare.

În contextul actual al pandemiei, când apar din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, aceste anunțuri sunt extrem de importante.

Unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de vaccinuri, AstraZeneca, ți-a oprit testele în data de 6 septembrie, deoarece a fost raportat un caz de îmbolnăvire gravă, după ce au fost efectuate teste în Marea Britanie. Astfel, una dintre persoanele participante la test a avut mielită transversă, o afecţiune neurologică.

După ce unul dintre pacienți s-a îmbolnăvit, compania Johnson & Johnson a oprit și ea acum o săptămână studiul clinic.

Dacă vor fi aprobate de către autorități, cele două companii au contracte pentru a asigura un vaccin către Statele Unite, dar şi către alte țări.

Fiindcă aproximativ un sfert dintre americani au declarat că ezită să accepte un vaccin împotriva COVID-19, oficialii şi experţii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la procesul de validare, supravegheat de Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) din Statele Unite.

„Odată cu reluarea acestui proces, sper că mesajul comunicat publicului este acela că sunt urmate procedurile la cel mai înalt standard etic şi că nu există interferenţe cu reglementările FDA”, a declarat Matthew Hepburn, director în cadrul Operation Warp Speed, un parteneriat public-privat pentru accelerarea eforturilor de dezvoltare a vaccinurilor.

AstraZeneca a oprit testele, după ce a întâmpinat „o boală potențial inexplicabilă”

AstraZeneca nu a dezvăluit nicio informație despre posibilul efect secundar, cu excepția numirii acestuia „o boală potențial inexplicabilă”. Site-ul de știri despre sănătate STAT a anuntat primul pauza în testare, spunând că posibilul efect secundar s-a produs în Regatul Unit.

La sfârșitul lunii trecute, AstraZeneca a început să recruteze 30.000 de persoane în SUA pentru cel mai mare studiu al acestuia asupra vaccinului anti-COVID-19. Totodată, compania testează vaccinul, dezvoltat de Universitatea Oxford, pe mii de oameni din Marea Britanie și în studii mai mici din Brazilia și Africa de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`