Prima pagină » International » Guvernul de la Londra mai pierde doi miniştri. Boris Johnson a pierdut sprijinul Partidului Conservator

Guvernul de la Londra mai pierde doi miniştri. Boris Johnson a pierdut sprijinul Partidului Conservator

06 iul. 2022, 12:13,
în International

Miercuri, 6 iulie 2022, Guvernul de la Londra mai pierde doi miniștri. Aceştia şi-au depus demisia şi în acest context premierul britanic Boris Johnson este aproape să-şi piardă funcţia.

Până în momentul de fată, prim-ministrul a pierdut trei miniştri. Discutam despre Will Quince, deținătorul portofoliului Familiei, și de Laura Trott, adjunct al ministrului Transporturilor.

Guvernul de la Londra mai pierde doi miniştri, după ce şi-au dat demisia

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, se afla într-o mare problemă pentru că echipa de miniștrii i se destramă. Aseară, au demisionat miniștrii de la Finanțe și Sănătate, iar astăzi lista continuă.

Ministrul Familiei, Will Quince, a declarat că a luat această decizie pentru că nu are de ales și este absolut necesar să renunțe la funcţie, după ce a propagat cu bună credință în presă informații furnizate de cancelaria premierului Boris Johnson, care ulterior s-au dovedit inexacte”.

Laura Trott, adjunct al ministrului Transporturilor a menționat, la rândul său, că încrederea în Guvern „s-a pierdut”.

Vă aducem aminte că marți, din Cabinetul condus de Johnson demisionaseră miniștrii Finanțelor și Sănătății, Rishi Sunak, respectiv Sajid Javid.

Chiar înaintea demisiilor de miercuri, presa britanică se aștepta ca premierul să piardă atât conducerea Guvernului de la Londra, cât şi a Partidului Conservator.

În altă ordine de idei, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, Marea Britanie este prezentă pentru sprijinirea țării în ceea ce privește reconstrucția din toate punctele de vedere.

S-a declanşat o criză politică în Marea Britanie

Ministrul Finanțelor, Rishi Sunak și secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, au demisionat ieri din Cabinetul Regatului Unit, într-o lovitură dublă pentru Boris Johnson, care și-a atras furia oponenților din Partidul Conservator.

Sunak și Javid și-au publicat demisiile pe Twitter.

„Publicul se așteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să fie condus în mod corect, competent și serios. Cred pentru aceste standarde merită să luptăm și de aceea îmi dau demisia”, a transmis fostul ministru britanic al Sănătății.

La rândul său, Javid i-a transmis lui Johnson că și-a pierdut absolut toată încrederea în șeful guvernului.

Important de precizat este faptul că demisiile acestor miniștri vin în momentul în care Johnson a admis că a fost o „greșeală” să îl promoveze pe Chris Pincher într-o funcție guvernamentală, în contextul în care avea cunoștință că parlamentarul conservator fusese acuzat de agresiune sexuală.

Pincher a demisionat săptămâna trecută, după ce tabloidul The Sun a susținut că parlamentarul a agresat sexual doi bărbați.

„Cred că a fost o greșeală și prezint scuze pentru asta. Vreau să fie absolut clar că nu e loc în acest guvern pentru cineva care este prădător (sexual) sau care abuzează de poziția sa de putere”, a spus Boris Johnson, într-o recunoaștere aparent tardivă a erorii sale.

Astfel, odată cu informația că Executivul de la Londra mai pierde doi miniștri, bilanțul celor care au demisionat din Parlament a ajuns la 4.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *