Prima pagină » Actualitate » Guvernul Ciucă va primi votul de învestitură în Parlament. Florin Roman, vicepreședintele PNL, a făcut anunțul
Guvernul Ciucă va primi votul de învestitură în Parlament. Florin Roman, vicepreședintele PNL, a făcut anunțul

Guvernul Ciucă va primi votul de învestitură în Parlament. Florin Roman, vicepreședintele PNL, a făcut anunțul

01 nov. 2021, 11:09,
Roxana Butuc în Actualitate

Vicepreședintele liberal Florin Roman declară faptul că Guvernul minoritar Ciucă va primi votul de încredere în Parlament miercuri, 3 noiembrie, dacă totul merge bine în negocierile politice. Acesta se bazează pe ultimele două zile de discuții cu parlamentarii pentru a-i convinge că acest Guvern este soluția pentru români.

Florin Roman consideră că acțiunile PNL din ultima perioadă au fost asumate și luate în mod responsabil, vizând binele țării.

Florin Roman crede că Guvernul Ciucă va primi votul de investitură

Vicepreședintele Partidului Național Liberal își pune speranța în negocierile cu parlamentarii partidelor democratice pentru ca Cabinetul minoritar să-și asigure voturile din Parlament. Florin Roman consideră că această situație în care se află România nu mai poate continua, fiind necesar un Guvern cât mai repede.

„Așteptările noastre sunt normale și așteptate de toți românii, adică să avem un Guvern cu puteri depline în perioada următoare, un Guvern care să ne ajute pe trei-patru obiective majore și anume să avem un Guvern care poate genera un proiect de buget de stat, un proiect de buget al asigurărilor sociale, un Guvern care să poată interveni eficient în criza pandemică, un Guvern care să poată interveni eficient în criza energetică și un Guvern care să pună în practică și să operaționalizeze PNRR-ul.

Mai sunt două zile până la votul de învestitură și eu sper că negocierile vor triumfa în fața declarațiilor politice. Eu cred că mai avem două zile să-i convingem pe toți parlamentarii din partidele democratice că deja s-a întins coarda prea mult, populația este vlăguită, este obosită și eu cred că dacă acest Guvern nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică”, a declarat vicepreședintele PNL, Florin Roman.

Vicepreședintele Roman consideră că PNL a acționat responsabil

În ceea ce privește deciziile pe care PNL le-a luat în ultima perioadă, Florin Roman consideră că ele sunt asumate și partidul liberal a acționat în mod responsabil.

„Eu cred că noi am acționat ca și partid responsabil. Peste tot în lume, atunci când o majoritate constituită și dovedită dă jos un Guvern, cum a fost cazul acelei alianțe între PSD, USR și AUR, în mod constituțional și logic, acea majoritate ar fi trebuit să vină și cu o majoritate pentru desemnarea unui premier care sigur, putea să ia și un vot de învestitură în Parlament. Noi ne purtăm responsabil”, a precizat Florin Roman.

Nicolae Ciucă nu crede că Guvernul condus de el are șanse să treacă de Parlament

În declarațiile date de Nicolae Ciucă vineri, 29 octombrie 2021, acesta a afirmat faptul că nu este încrezător că guvernul pe care ar trebui să îl conducă va primi votul de încredere în Parlament. Cu toate acestea, el declară faptul că nu își va depune mandatul.

„Nu am să îmi depun mandatul. Așa cum arată cifrele, guvernul nu are șanse să treacă. A fost destul de multă inflexibilitate în negociere, am constatat că nu vom ajunge la o majoritate. Ținând cont de situația în care ne găsim, am hotărât să merg cu programul de guvernare și cabinetul în Parlament pentru că mai este timp până miercuri, e timp de reflecție pentru fiecare parlamentar.”, a spus Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu, declarații despre Executivul Ciucă

Președintele PNL, Florin Cîțu a dat și el declarații vineri, 29 octombrie în contextul în care Biroul Executiv al liberalilor a aprobat lista de miniștiicare vor face parte din Guvernul minoritar.

„Dumneavoastră scoateți tot felul de discuții cu președintele Klaus Iohannis. Noi v-am prezentat argumentele pentru care mergem mai departe. PNL a arătat responsabilitate, Sunt sigur că vom discuta și cu celelalte partide.Sunt decizii pe care le iau forurile statutare ale PNL. Am avut discuții cu memebrii Parlamentului, discuții pe care le vom avea și în perioada următoare. Strategia este să discutăm cu fiecare parlamentar în parte pentru a obține voturile necesare”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`