Prima pagină » International » Guvernul Boris Johnson a anunțat supendarea tratatului de extrădare dintre Hong Kong și Marea Britanie
Guvernul Boris Johnson a anunțat supendarea tratatului de extrădare dintre Hong Kong și Marea Britanie

Guvernul Boris Johnson a anunțat supendarea tratatului de extrădare dintre Hong Kong și Marea Britanie

20 iul. 2020, 22:20,
BZI.ro, în International

Guvernul Boris Johnson a anunţat, luni după-amiază, suspendarea cu efect imediat a tratatului de extrădare cu Hong Kong-ul, ca reacţie la aplicarea de către Beijing a noii legi privind siguranţa naţională în fosta colonie britanică, informează agenţia de presă Reuters.

„Impunerea noii legi privind siguranţa naţională a modificat semnificativ premisele aranjamentului tratatului de extrădare cu Hong Kong-ul”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

„Guvernul britanic a decis să suspende imediat şi pe termen nelimitat tratatul de extrădare”, a precizat Dominic Raab.

Guvernul de la Londra se teme că noua legislaţie privind siguranţa naţională aplicată în Hong Kong va permite extrădarea persoanelor în China continentală.

Decizie neașteptată a autorităților din Marea Britanie. Nu vor mai publica decesele provocate de coronavirus

Regatul Unit a anunţat sâmbătă că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese după infectarea cu coronavirus, din cauza suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate, informează Reuters.

Guvernul de la Londra a ordonat revizuirea modului de calcul al datelor, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au susţinut că autoritatea sanitară din Anglia (Public Health England, PHE), care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit.

„În prezent decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului”, arată un mesaj publicat pe site-ul de internet al guvernului. „Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnici până la rezolvare”.

Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că comparaţiile între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat vineri revizuirea rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus care au murit ulterior „chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni”.

Boris Johnson vrea purtarea măştilor în toate locurile publice

Prim ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, vrea purtarea măştilor în toate locurile publice, potrivit The Telegraph. Decizia ar putea fi luată în contextul în care în Marea Britanie numărul de cazuri de noi infectări cu COVID-19 se păstrează la cote ridicate.

Astfel, în Marea Britanie s-ar introduce în curând măsura acoperirii feţei în toate locurile publice, inclusiv birouri şi alte locuri de muncă. Vineri, guvernul condus de Boris Johnson a anunţat că măştile vor fi obligatorii în magazine din data de 24 iulie, informează Reuters.

Oficialii au început discuţii private cu grupuri reprezentând angajatori majori, în timp ce miniştrii elaborează o „foaie de parcurs” pentru a evita un al doilea val de COVID-19, adaugă cotidianul.

Boris Johnson vrea purtarea măştilor în toate locurile publice: Masca, obligatorie în magazine

Vineri, prim-ministrul Boris Johnson urmează să stabilească o nouă foaie de parcurs pentru strategia sa pe termen lung, ce va include detalii despre modul în care ţara se va întoarce la locurile de muncă fără a risca un al doilea vârf al pandemiei.

„Cred că este foarte important să-ţi acoperi faţa în magazine”, a spus Boris Johnson.

Boris Johnson a adăugat că guvernul britanic va anunţa în următoarele câteva zile ce „instrumente de aplicare” vor fi utilizate

„În ceea ce priveşte modul în care vom face acest lucru, dacă ele vor fi obligatorii sau nu, vom analiza recomandările şi vom anunţa ceva în zilele următoare”, a precizat Johnson.

Premierul britanic a mai spus că autorităţile au virusul sub control în întreaga ţară şi a subliniat necesitatea ca acesta să fie menţinut sub control.

În luna aprilie, Boris Johnson a fost internat de urgenţă în spital după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Acoperirea feţei în magazine este deja obligatorie în câteva alte ţări europene, inclusiv Germania, Spania şi Italia. Johnson a declarat săptămâna trecută că reguli mai stricte privind purtarea măştilor ar putea fi necesare, în timp ce Partidul Laburist de opoziţie a criticat guvernul pentru că nu a acţionat mai devreme în Anglia.

Ordinul de luni notează că persoanele care nu poartă mască pot fi amendate cu până la 100 de lire sterline (125,48 dolari) – în conformitate cu amenzile existente pentru persoanele care nu îşi acoperă faţa în transportul public – amendă ce ar scădea la 50 de lire sterline dacă va fi plătită în termen de 14 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *