Prima pagină » Actualitate » Guvernul are dreptate atunci când declară că economia României ” bubuie”! Peste 3000 de firme au intrat în insolvență, doar în primul semestru
Guvernul are dreptate atunci când declară că economia României '' bubuie''! Peste 3000 de firme au intrat în insolvență, doar în primul semestru

Guvernul are dreptate atunci când declară că economia României ” bubuie”! Peste 3000 de firme au intrat în insolvență, doar în primul semestru

23 iul. 2021, 14:35,
în Actualitate

Premierul României, Florin Cîțu declară mereu pe reţelele de socializare faptul că țara o duce foarte bine la capitolul creștere economică şi la puterea de comparare a românilor. Totuşi, unele date par să îl contrazică pe acesta.

Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu peste 30% în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, fiind înregistrate 3.076 de insolvenţe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Mii de firme au intrat în insolvență dar Guvernul se laudă că o ducem bine

În timp ce premierul nu pierde nicio ocazie să cadă în ridicol, prin postările pe care le face pe reţelele de socializare, unele statistici arată şi partea mai puţin plăcută din România. Așadar, conform ONRC, sunt mii de firme care au intrat în insolventă iar creșterea este una uriașă! Este mai mare cu 30% decât anul precedent:

Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 604, în creştere cu 42,79% faţă de intervalul ianuarie – iunie 2020, informează News.ro. Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Cluj – cu 266 insolvenţe (plus 9,37%) şi Bihor – 244 (plus 6,16%).

Cele mai puţine insolvenţe s-au înregistrat în judeţele Harghita (8), Vaslui (12) şi Tulcea (13).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe a fost consemnat în comerţul cu ridicată, amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 932 (plus 37,87%), în construcţii – 509 (plus 36,83%) şi în industria prelucrătoare – 384 (29,29%). În iunie 2021 au fost înregistrate 556 insolvenţe, cele mai multe în Capitală (101) şi în judeţele Cluj (51) şi Iaşi (35).

Hate general pe pagina de Facebook a lui Florin Cîțu după ce premierul a anunțat, din nou, că economia României ”bubuie”

Premierul Florin Cîțu a mai făcut o postare în stilul caracteristic. Așadar acesta a menţionat faptul că economie din România ” bubuie” și că puterea de cumpărare a românilor este în creștere. Totuși, internauţii nu au fost de acord cu acesta şi i-au explicat premierului cum stă treaba cu adevărat. Așadar, oamenii disperați i-au transmis lui Cîțu că este un dezastru pentru economie și că postarea este departe de adevăr:

„Un deodorant de atârnat în toaletă era 5 Ron,acum e 10ron,pensia mea e aceiași,credeți că îmi mai permit să cumpăr?asta e un singur exemplu,și sunt sute,unde e mărirea nivelului de trai?și am copil în clasa a 12 a,că na l.am.născut la 40 de ani că nu era să îl omor.ce îi spun?mama du-te la muncă?că vrea la facultate că orice copil”, scrie o utilizatoare Facebook.

„Citu, ești rupt de realitate! Ești un blestem pentru ţară! Și pentru PNL pe care în 2024 nu îl va mai vota nimeni!”, scrie un alt utilizator.

„Cred că ești obsedat să spui mereu la fiecare postare că românii o duc mai bine sau că salariile au crescut, în realitate suntem praf şi pulbere, totul să scumpit: gaze, electricitate, carburanţi, materiale construcții, un exemplu simplu : un metru cub scândură era 800 lei luna trecută acum este undeva la 1400lei iar eu la salariul minim am luat în plus 20 lei și vă lăudați că au crescut salariile toți sunteți niște habarnişti aroganți cu capul în nori care vă pricepeți numai la cifre din pix ca să câștigați electorat”, scrie un alt utilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *