Prima pagină » National » Guvernul a hotărât ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021 pentru bugetari
Guvernul a hotărât ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021 pentru bugetari

Guvernul a hotărât ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021 pentru bugetari

11 nov. 2020, 12:03,
în National

Veste bună cu privire la voucherele de vacanță, care se acordă și în 2021 pentru bugetari, potrivit unui oficial al Palatului Victoria. Așadar, la nivelul Guvernului s-a decis prelungirea acestui program, astfel că tichetele de vacanță se vor acorda în continuare.

Consilierul pe probleme economice al premierului a spus că sunt discutate și pregătite unele instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industriei HoReCa. Potrivit acestuia, respectivul sector va mai fi afectat încă o perioadă din motive de pandemie. Printre măsurile menite să vină în sprijinul sectorului HoReCa dar și al turismului în general se numără și acordarea voucherelor de vacanță.

Voucherele de vacanță în 2021 pentru bugetari

Consilierul pe probleme economice al premierului Ludovic Orban le da o veste de ultimă oră românilor. Acesta a precizat ce se întâmplă de anul viitor cu voucherele de vacanță care erau acordate bugetarilor dar și unort angajați din mediul privat. Așadar, programul respectiv va fi prelungit, astfel că tichetele de vacanță se vor acorda în continuare.

Am avut și sectoare economice pe care nu am putut să le ajutăm atât de mult pe cât am fi vrut să le ajutăm, în zona HoReCa în special. Am prelungit voucherele de vacanță. Menținem voucherele de vacanță. Este un «fake news» aruncat în spațiul public că nu le vom menține. Nu este adevărat!”, a afirmat consilierul pe probleme economice al premierului.

Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Sprijinirea turismului intern este o prioritate

Totodată, și ministrul Economiei consideră prioritară sprijinirea turismului intern. Însă de asemenea, este necesar să fie respectate toate măsurile de protecție impuse de autorități. În România, voucherele de vacanță sunt beneficii cu care angajații din mediul privat și public își pot achiziționa servicii turistice doar pe teritoriul țării. În cazul de față este vorba despre cazare, transport și masă. Mai mult, începând din 2020, voucherele de vacanță se emit exclusiv pe suport electronic.

Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci va îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Așadar, faptul că voucherele de vacanță se acordă și în 2021 pentru bugetari este binevenit în contextul generat de criza COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *