Prima pagină » National » Guvernul a greșit strategia în criza CoVid-19, dezvăluie medicul Monica Pop
Guvernul a greșit strategia în criza CoVid-19, dezvăluie medicul Monica Pop

Guvernul a greșit strategia în criza CoVid-19, dezvăluie medicul Monica Pop

23 aug. 2020, 11:43,
în National

Guvernul a greșit strategia în criza CoVid-19. Cel puțin aceasta este părerea cunoscutului medic Monica Pop care face acuzații dure. De asemenea, reputatul doctor oftalmolog spune că aceștia vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale.

Medicul oftalmolog Monica Pop consideră că Guvernul a adoptat o strategie greşită în criza CoVid-19. Astfel, ea consideră că datorită măsurilor luate de autorități, cei pozitivi la coronavirus pot infecta mulţi contacţi!

Guvernul a greșit strategia în criza CoVid-19

Un cunoscut medic face dezvăluiri care aruncă în aer strategia Guvernului. Monica Pop a lansat acuzații grave la adresa celor care au gestionat criza CoVid-19. Aceasta este de părere că autoritățile vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale.

Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București dă vina pe Guvern pentru proasta gestionară a crizei sanitare în plină pandemie de Covid-19. Răspândirea coronavirusului putea fi oprită dacă ar fi existat la fiecare loc de testare un birou al rezultatelor. Însă rezultatele erau centralizate doar la nivelul sediilor Direcțiilor de Sănătate Publică.

Monica Pop crede că oamenii infectați cu CoVid-19 pot infecta la rândul lor alți cetățeni atunci când se deplasează la sediile DSP pentru a-și afla rezultatele. În teorie, oamenii ar trebui să afle rezultatele testelor telefonic, de la DSP. Numai că la DSP sunt șanse mici să răspundă cineva la telefon. Astfel, oamenii se enerveză și pleacă singuri pentru a-și afla soarta.

Monica Pop este revoltată

„De ce???!!! O strategie greşită duce şi ea la creşterea numărului de pozitivi! Dar, dacă aşa e ordinul dat…Testul se face în spitale sau în privat, dar rezultatele le comunică DSP, după zile… Se ştie că la DSP nu prea răspunde nimeni, iar oamenii nu mai au răbdare. Aşa, pleacă să afle singuri, cu transportul în comun. Iar cei pozitivi pot infecta mulţi contacţi! Se vor trezi infectaţi și nici nu vor şti de unde!

Ar fi simplu de rezolvat prin crearea unui birou de comunicare la fiecare loc de testare. Nu doar la DSP unde se vede clar, din atâtea exemple, că nu se poate face față! Interesează pe cineva?! Dar, dacă aşa e ordinul…”, a scris medicul Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

România se apropie de 80.000 de cazuri

România se află pe locul 39 în lume în topul infectărilor cu noul coronavirus, cu 77.544 de cazuri, dintre care 1.189 în ultimele 24 de ore. În total, în țara noastră au murit 3.233 de persoane, dintre care 37 de oameni în ultimele 24 de ore. În total s-au recuperat 35.079 de oameni, în timp ce în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 504 oameni, în stare gravă. România a efectuat p\n[ acum 1,6 milioane de teste la o populație de 19 milioane de locuitori.

Rămâne de văzut câtă dreptate are Monica Pop și dacă Guvernul a greșit strategia în criza CoVid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *