Prima pagină » Actualitate » Guvernul a decis că formularul PLF pentru intrarea în ţară va fi anulat
Guvernul a decis că formularul PLF pentru intrarea în ţară va fi anulat

Guvernul a decis că formularul PLF pentru intrarea în ţară va fi anulat

10 mart. 2022, 21:16,
în Actualitate

Astăzi, 10 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, de la Palatul Victoria, că în această săptămână urmează să se clarifice situația utilizării formularului de localizare a pasagerului (PLF) la momentul intrării în România și că urmează să fie anulat, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, în cadrul unei ședințe de Guvern. Cetățenii sunt rugați să îl completeze în continuare, transmite Guvernul.

”În această săptămână urmează să se clarifice şi situaţia folosirii formularului de localizare a pasagerului (PLF), la intrarea în România. Acesta urmează să fie anulat, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, într-o şedinţă de Guvern în care să se abroge practic această prevedere”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Guvernul roagă cetățenii să completeze formularul PLF în continuare

Dan Cărbunaru a spus că, ”între timp, îi roagă pe cetăţeni, în special cei români, care intră în ţară în această perioadă, până în momentul abrogării să îl completeze în continuare”.

Săptămâna aceasta, autorităţile s-au contrazis pe statutul acestui formular, după expirarea stării de alertă. După ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila afirmase că acesta nu mai trebuie completat, după ridicarea restricţiilor, purtătorul de cuvânt al Guvernului a ieşit public şi a anunţat că în privinţa formularului PLF, până nu va fi abrogată Ordonanţa Guvernului 129/2021 acesta va rămâne necesar, pentru cei care intră în România, astfel că va trebui completat.

Anunțul de ieri spunea că formularul PLF rămâne în vigoare

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunța ieri, 9 martie, că certificatul PLF va rămâne în vigoare, până la abrogarea lui.

„În privința certificatului verde și a altor condiții de intrare în țară care erau utilizate în contextul pandemiei de COVID-19, în urma hotărârii CNSU de ieri (marți – n.r.), care ridica starea de carantină, pentru persoanele care nu prezentau certificatul verde sau teste negative la intrarea în țară, ca o consecință a acestei hotărâri, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină. Ca atare, rămâne util ca document pe care cetăţenii români îl pot utiliza călătorind în alte ţări care au menţinut această formulă”, a explicat miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Introducerea PFL în România a apărut ca urmare a unui context european în care tot mai multe state europene l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectați sau în risc de a fi contaminați și, în acest moment există demersuri de a renunța și România la un astfel de document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024