Prima pagină » Actualitate » Guvernatorul statului american California a declarat stare de urgenţă! O „bombă ciclonică” ar putea provoca alunecări de teren şi inundaţii catastrofale

Guvernatorul statului american California a declarat stare de urgenţă! O „bombă ciclonică” ar putea provoca alunecări de teren şi inundaţii catastrofale

05 ian. 2023, 12:00,
BZI.ro, în Actualitate

Guvernatorul statului american California a declarat stare de urgenţă după ce o „bombă ciclonică” a provocat alunecări de teren şi inundaţi catastrofale. Anterior, autoritățile au anunțat oamenii să își pregătească o „geantă de urgență”.

Până acum, au fost emise deja ordine de evacuare pentru populaţia aflată în pericol, în mai multe regiuni. Totodată, Serviciul Meteorologic Naţional din SUA a emis avertizări de inundaţii şi rafale de vânt puternic în nordul statului, acolo unde se aşteaptă ca furtuna să smulgă copaci, acoperişuri şi să provoace pene de curent.

Guvernatorul statului american California a declarat stare de urgenţă

Autorităţile au subliniat şi faptul că această furtună s-ar putea solda cu victime.

Primele efecte ale furtunii au fost resimţite miercuri după-amiază, atunci când este 60.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, în timp ce peste 80 de zboruri către sau dinspre aeroportul din San Francisco au fost anulate.

Din cauza inundaţiilor sau a alunecărilor de teren, în mai multe regiuni circulaţia pe drumuri a fost întreruptă. De asemenea, au fost închise barurile şi restaurantele, iar locuitorii au fost îndemnaţi să lucreze de acasă.

În ultima vreme, regiunea nordică a Californiei a fost afectată de o serie de furtuni. Ultima a avut loc pe 31 decembrie 2022 care a provocat alunecări de teren şi întreruperi de curent. Atunci, potrivit autorităţilor, o persoană a murit după ce a fost surprinsă în maşină în timpul inundaţiilor.

La 31 decembrie, San Francisco a înregistrat a doua cea mai ploioasă zi de la debutul înregistrării acestor date.

Autorităţile anunţă oamenii să îşi pregătească o „geantă de urgenţă”

Se aşteaptă ca furtuna „brutală” va lovi coasta Pacificului joi şi vineri, 5 ianuarie şi, respectiv, 6 ianuarie. De aceea, autorităţile au anunţat oamenii să îşi pregătească „o geantă de urgenţă”

„Este un sistem cu adevărat brutal şi trebuie luat în serios”, a avertizat Serviciul american de meteorologie (NWS).

Potrivit sursei de mai sus, furtuna va provoca „inundaţii extinse, drumuri scufundate, alunecări de teren, căderi de copaci, pene de curent pe scară largă, întreruperea bruscă a activităţilor comerciale şi, cel mai grav, posibile pierderi de vieţi omeneşti”.

Locuitorii din zonele ameninţate au fost sfătuiţi de NWS să îşi pregătească o „geantă de urgenţă” pentru a putea evacua rapid zona în caz de necesitate. NWS a avertizat asupra unor posibile alunecări de teren.

În altă ordine de idei, vă readucem aminte că săptămâna trecută au fost surprinse imagini incredibil pe țărmul lacului Erie, unde casele au fost acoperite complet cu un strat gros de gheață,

Viscolul și vântul puternic au creat valuri uriașe pe lacul Erie. Apa a fost împinsă spre țărm de rafalele de vânt, iar din cauza temperaturilor scăzute, picăturile de apă au înghețat pe clădiri, au explicat meteorologii.

„Apa a înghețat pe peretele caselor, de la acoperiș până jos. Vă puteți imagina câtă cantitate de apă și ce putere avea dacă valul se ridica peste perete, îl lovea și apoi îngheța. Îngheța rapid, este absolut incredibil”, a declarat Derek Tupling.

Aşadar, reiterăm faptul că în statul California a fost declarată stare de ungenta. Mii de oameni au fost evacuaţi din calea apelor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *