Prima pagină » Culinar » Gutui la cuptor. Un deliciu rafinat pe placul tuturor

Gutui la cuptor. Un deliciu rafinat pe placul tuturor

18 sept. 2023, 11:24,
în Culinar

Multe doamne pricepute în bucătărie pregătesc rețete aromate și gustoase cu gutui la cuptor. Savuroasele gutui sunt adorate de mulți dintre noi și pot fi gătite în diferite moduri. Acestea pot deveni ingredientul principal pentru niște prăjituri pufoase și gustoase. La fel de bine putem pregăti gutuile coapte la cuptor cu miere, cu whisky, cu vin roșu. obținând deserturi spectaculoase. Iată cum să pregătești acasă un deliciu rafinat pe placul tuturor.

Gutui la cuptor

Când vine vorba de gustoasele gutui, rețetele de preparare sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Acestea pot fi folosite pentru a pregăti o dulceață fină, o marmeladă aromată, dar la fel de bine pot fi folosite în prepararea unor prăjituri pufoase și cremoase.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert spectaculos și incredibil de gustos, putem face niște gutui coapte la cuptor. Rețetele sunt deosebite și la îndemâna oricui. Una dintre cele mai îndrăgite rețete este cea cu gutui coapte cu miere. La fel de bine putem face câteva gutui coapte cu vin roșu, le putem umple cu nuci și stafide sau le putem coace la cuptor cu whisky.

Pe lângă acest deliciu putem face pentru cei de la masă și un chec pufos la două tăvi. Checul este adorat de cei mari și mici, fiind preparat rapid și ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei putem face o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta are o aromă aparte, iar pentru un aspect deosebit o putem glasa în sos de ciocolată.

Rețeta cu care vei obține un desert perfect

Pe placul multora dintre noi este rețeta de gutui coapte cu miere. Pentru aceasta vom avea nevoie de 4 gutui mari și bine coapte, 100 g de unt, o cană cu zahăr, 3 linguri de miere, o cană cu miez de nucă măcinată, scorțișoară și un pliculeț de zahăr vanilat.

Mai întâi se spală gutuile, se lasă la scurs, se taie în sferturi apoi se curăță de semințe și de coajă. După aceea gustoasele gutui se taie în felii potrivite. Se unge cu unt o tavă întinsă apoi se așază feliile de zahăr după care se toarnă puțin zahăr, nucă măcinată, scorțișoară și un pliculeț de zahăr vanilat.

Tava cu gutui se pune la cuptor, iar între timp se dizolvă mierea în câteva linguri cu apă călduță apoi se toarnă peste gutuile din tavă. Se lasă gutuile la cuptor până când acestea încep să capete o crustă caramelizată deasupra și devin moi la interior.

O altă rețetă delicioasă de gutui coapte la cuptor este cea cu whisky. Pentru acest deliciu rafinat vom folosi 4 gutui mari, 5 linguri de zahăr brun, 5 linguri de miere, 100 ml de whisky sau de coniac, anason, pudră de cuișoare, 3 batoane de scorțișoară, 2 cuburi de unt și frișcă pentru decor.

Gutuile la cuptor pot fi pregătite dupe diferite rețete spectaculoase, iar la final vom obține adevărate delicii culinare. Gutuile coapte au o aromă aparte și o textură moale, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *