Ai o pungă de paşte uitate pe un raft. Mai ai în frigider nişte carne şi, bineînţeles, legume. Oare ce poţi prepara cu ajutorul lor? Noi îţi recomandăm un gulaş cu melcişori.
Aromele îmbietoare sunt absolut desăvârşite. Mâncarea este ideală pentru prânz, fiind şi bună, şi consistenţă. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare.
Ingrediente:
- 400 g melcişori
- 400 g carne tocată, de orice fel
- 1 roşie
- 2 căţei usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 150 ml apă sau supă de legume
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 lingură sos de roşii
- 2-3 frunze dafin
- 2-3 frunze busuioc
- 1 lingură ulei de măsline
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Mai întâi prepari melcişorii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cu alte cuvinte, le fierbi în apă cu puţină sare, apoi le laşi la scurs într-o strecurătoare.
Curăţă şi tăie mărunt ceapă şi usturoiul. Apoi căleşte-le uşor în ulei încins. Adaugă şi roşia spălată şi tăiată cubuleţe, ardeiul gras tăiat julien şi sosul de roşii. Amestecă în tigaie folosind o lingură de lemn şi mai ţine pe foc timp de câteva minute.
Acum e momentul să adaugi sosul de soia şi carnea tocată. După ce amesteci iarăşi, potriveşti de piper şi sare. Sotează totul până când se rumeneşte uşor, după care toarnă supa de legume sau apă, presari dafinul şi busuiocul. Laşi să fiarbă până când zeama din tigaie scade la jumătate.
La final se pun melcişorii în cratiţa, se amesteca, pentru o incorporare cât mai bună, şi se mai ţine pe foc maxim 3 minute. Se scot frunzele de dafin la final.