Gujoanele de pui în crustă aurie se prepară ușor și sunt nemaipomenit de gustoase. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a le pregăti.
Gujoanele de pui sunt iubite atât de adulți, cât mai ales de copii. Pregătite în crustă aurie cu boia dulce și alte condimente, degețelele de pui, fiindcă așa mai sunt cunoscute, se gătesc sănătos, la cuptor, fără prăjeală. Acestea sunt întâlnite adesea în meniurile special concepute pentru petrecerile copiilor, fiindcă sunt simplu de mâncat și nici nu sunt pline de grăsimi nesănătoase.
Gujoanele de pui merg perfect cu sos de usturoi, dar sunt gustoase și alături de garnitură de legume, cartofi la cuptor sau orez cu legume.
Cum se prepară gujoanele de pui în crustă aurie? Iată de ce ingrediente ai nevoie
Gujoanele de pui sunt incredibil de delicioase! Pentru a le prepara, ai nevoie de: 700 de grame de piept de pui tăiat fâșii cu o grosime de 2-2.5 cm, trei ouă mari sau patru medii, 50 de grame de făină, 250 de grame de pesmet auriu amestecat cu boia dulce, trei linguri de smântână, două linguri de maioneză, sare după gust și piper proaspăt măcinat.
Spor la gătit!
Primul pas este să amesteci ouăle bătute cu sare și piper, smântână, maioneză și făină. După omogenizare, lasă compoziția la odihnit. Între timp, ia bucățelele de pui și asezonează-le cu sare și piper proaspăt măcinat.
Fiecare bucățică de pui se ia și se trece prin bolul în care se află oul și făina, în așa fel încât să fie bine acoperită.
Pentru că urmează să tăvălești puiul prin pesmet, ține aproape bolul cu pesmet. Ai grijă să acoperi cu pesmet și boia dulce fiecare bucățică de pui.
Ia bucățile de pui și pune-le în tava tapetată cu foaie de copt. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și lasă degețelele de pui la copt 7 minune pe o parte și 7 minute pe cealalată parte.
Consumă gujoanele de pui cu sos de smântână și usturoi ori cu sos tzatziki și bucură-te de gustul lor extraordinar.
Poftă bună!
Cum prepari un sos tzaziki?
Sosul tzatziki este răcoros și foarte delicios. El merge asociat cu mai multe preparate, dar cel mai bine funcționează alături de gujoanele de pui. Pentru prepararea lui ai nevoie de 200 de grame de iaurt grecesc, de doi castraveți de mărime mijlocie, de 2-3 căței de usturoi, de zeama de la o jumătate de lămâie, de o lingură de ulei extravirgin, de o legătură mică de mărar, dar și de sare și piper.
Spală, usucă și curăță castraveții de coajă (dacă este tolerată bine de organismul tău, poți să o lași). Taie castraveții cubulețe și apoi curăță cățeii de usturoi. Taie-i și pe ei cubulețe. Nu uita să tai fin și mărarul și rețeta este aproape gata!
Amestecă toate ingredientele într-un bol încăpător și fii uimit/ă de gustul extraordinar pe care sosul tzatziki îl are. Iar alături de gujoianele de pui preparate, îți garantăm că vei primi numeroase laude.