Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Orașul în care coronavirusul a demolat sistemul medical: cadavrele zac abandonate pe străzi
Orașul în care coronavirusul a demolat sistemul medical: cadavrele zac abandonate pe străzi

Orașul în care coronavirusul a demolat sistemul medical: cadavrele zac abandonate pe străzi

08 mai 2020, 14:37,
în Sanatate

Guayaquil Ecuador: cadavrele Covid-19 zac pe străzi. În Guayaquil, orasul zero pentru răspândirea COVID-19 în Ecuador, cadavrele au fost abandonate pe străzi, în spitale și în interiorul caselor, dovada ca orasul a fost prins nepregatit pentru valul de infectari cu noul coronavirus.

Conform înregistrărilor oficiale, 70% din cazurile din țara sunt localizate în orașul Guayaquil, unde au fost înregistrate 2.243 de infectari din totalul de 3.163 de cazuri la nivel național.

Primarul din Guayaquil, Cynthia Viteri, a solicitat joi ca guvernul ecuadorian să permită municipalității pe care o conduce să înlăture cadavrele celor care au murit din cauza bolii COVID-19 sau din alte circumstanțe, ca urmare a „situației alarmante” prin care trece orașul de coastă din cauza focarului de coronavirus.

„Având în vedere situația alarmantă cauzată de înlăturarea victimelor, cerem autorităților competente să autorizeze ridicarea corpurilor care rămân în case”, se arată într-un mesaj de pe Twitter al liderului local.

Guayaquil Ecuador: cadavrele Covid-19 zac pe străzi

Viteri a descris o scenă din Dantean: „Există cadavre în case, pe trotuare și în colțurile străzilor. Morga este total prăbușită din cauza numărului de decese”, a adăugat ea.

Grupul de lucru a raportat că colectează zilnic 100 de cadavre de pe strazi.

Potrivit presei locale, multe familii stau in case cu cadavrele rudelor lor de zile bune și sunt în continuare în așteptarea ca medicii criminalisti să le ridice.

La 30 martie, Andres Guschmer, consilierul municipal al Guayaquil, a raportat pe Twitter că peste 400 de cadavre au fost scoase din case, iar presa locală a declarat marți că aproape 450 de cadavre au fost înregistrate pe lista de așteptare pentru a fi scoase din case.

Guvernul a raportat peste 3.163 de cazuri și 120 de decese în toată țara, dar autoritățile subliniază că multe alte persoane au murit fără a fi testate.

Președintele Lenín Moreno a recunoscut că pot fi mult mai multe decese decât se raportează oficial, deoarece realitatea „depășește întotdeauna numărul de teste și viteza” cu care sunt efectuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *