Prima pagină » Actualitate » Parlamentul României a votat legea carantinării. Ce prevede această lege

Parlamentul României a votat legea carantinării. Ce prevede această lege

09 iul. 2020, 21:11,
BZI.ro, în Actualitate

Grupurile parlamentare dezbat și votează în Camera Deputaților, la ora transmiterii acestei știri, proiectul de lege privind carantinarea și izolarea în cazul unei epidemii.

UPDATE: Parlamentul României a votat legea carantinării. Cu o majoritate de voturi, Parlamentul a votat legea care prevede intrarea în carantină a persoanelor care vin din alte țări. Au fost câteva abtineri și voturi impotrivă

BZI.RO a publicat DOCUMENTUL cu toate prevederile Legii carantinării. Detalii aici

 

Parlamentul României a votat legea carantinării.

Dezbaterile au fost deschise de Raed Arafat care a asigurat că proiectul este pus în acord cu toate deciziile CCR

Din partea PSD și PNL, deputații-juriști Nicușor Halici și Ioan Cupșa au salutat că s-a ajuns la un acord larg pe spectrul politic pentru acestă variantă a legii. Spre deosebire de intervențiile din ultimele luni de zile, liberalii și social-democrații nu și-au mai adus acuzațiile obișnuite legate de corupție, incompetență, oportunism.

USR-istul Ionuț Moșteanu a lansat însă reproșuri.

Deputatul a zis că PSD și PNL și Pro România sunt mai preocupate de sondaje decât de sănătatea românilor. „Aşteptam de la PSD și Pro România să nu mai minimizeze efectele acestei pandemii”, a zis el. „Nu uităm că aţi condus România în ultimii 30 de ani. Aşteptăm şi de la Guvern mai multă transparenta şi un dialog real cu Parlamentul, proiectul ăsta a venit târziu în Parlament. Aştept şi de la Iohannis să-şi ia în serios rolul de mediator, şi să medieze meciul PSD-PNL pentru că e clar din meciul ăsta pierd romanii şi se scufunda economia”, a declarat acesta.

Pro Europa va vota împotrivă.

„Rămânem consecvenţi. Votăm împotriva unei legi care aduce restricţii, interdicţii şi foate multe posibile abuzuri împotriva romanilor. Regret faptul că în continuare majoritatea din Parlament votează asemenea legi care se dovedesc scrise prost. Noi votam împotriva. Noroc că există Pro România”, a declarat liderul formaţiunii, Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *