Prima pagină » National » Grupul de Comunicare Strategică s-a desfiinţat. Cine va transmite informaţiile despre Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică s-a desfiinţat. Cine va transmite informaţiile despre Covid-19

09 mart. 2022, 12:19,
BZI.ro, în National

Decizie de ultimă oră, în contextul ridicării stării de alertă pe teritoriul României. Grupul de Comunicare Strategică s-a desfiinţat, iar Ministerul Sănătăţii se va ocupa de acum de transmiterea datelor cu privire la pandemia de Covid-19.

Reamintim faptul că începând de astăzi, 9 martie 2022, romanii nu vor mai fi obligaţi să respecte nicio măsură anti-Covid-19, ci doar li se recomanda.

Grupul de Comunicare Strategică s-a desfiinţat. Ministerul Sănătăţii va transmite informaţiile despre Covid-19

Având în vedere faptul că valul cinci al pandemiei e pe cale să se sfârşească, Grupul de Comunicare Strategică s-a desfiinţat. Ministerul Sănătăţii a preluat atribuţiile GCS.

”Începând de astăzi, 9 Martie, informațiile referitoare la evoluția situaţiei legate de COVID 19 vor fi transmise, zilnic, în jurul orei 13.00, de la nivelul Ministerului Sănătății. Vă mulțumim pentru colaborare și pentru sprijinul acordat Grupului de Comunicare Strategică pentru mediatizarea măsurilor dispuse de autorități în toată această perioadă!”, anunță GCS.

Starea de alertă ridicată de pe teritoriul României

Ieri, 8 martie 2022, a fost ultima zi în care România s-a aflat sub stare de alertă. De astăzi, 9 martie 2022, cetățenii nu mai sunt obligați să respecte nicio măsură restrictivă anti-Covid-19. Premierul Nicolae Ciucă a transmis totuși că Ministerul Sănătății va exprima o serie de recomandări pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

„Este important să subliniem că odată cu încheierea stării de alertă au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiştilor. Consider că este important să continuăm să recomandăm şi îndeosebi prin exemplul personal să arătăm că respectăm aceste recomandări. Din conştiinţa personală, fiind convins că respectând aceste recomandări, ne protejăm pe noi şi este o măsură preventiva de protecţie care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică ţinând cont că virusul este încă printre noi”, a transmis Nicolae Ciucă, premierul României.

Ce restricții anti-Covid-19 s-au eliminat

Vestea cea mare pentru români nu a întârziat să apară. După ce au respectat 2 ani de zile măsuri anti-Covid-19, începând de astăzi cetățenii nu vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție și nu vor mai prezenta certificatul verde la intrarea în centrele comerciale.

Lista măsurilor restrictive care s-au eliminat:

Utilizarea măștii în spațiile exterioare și în spațiile interioare nu va mai fi obligatorie, dar va fi necesară;

Nu vor exista limite privind accesul în diverse spații publice, precum spații comerciale, instituții de alimentație publică, instituții publice;

Nu vor mai exista limite în privința orarului;

Certificatul PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat;

La intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID;

În altă ordine de idei, chiar dacă s-au relaxat restricțiile, o serie de măsuri sunt recomandate în continuare:

Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli, universități;

Evitarea spațiilor aglomerate fie că sunt închise sau deschise;

Spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic;

Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic;

Persoanele care au simptome – testare, prezentare la medic, la centrul de evaluare;

Măsurile fac parte din pachetul de responsabilitate individuală.

Având în vedere faptul că starea de alertă nu a mai fost prelungită, Grupul de Comunicare Strategică s-a desființat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *