Prima pagină » Actualitate » Grupul BRICS are cea mai mare creștere economică a PIB comparativ cu G7. Când îi va depăși Occidentul?

Grupul BRICS are cea mai mare creștere economică a PIB comparativ cu G7. Când îi va depăși Occidentul?

25 oct. 2024, 11:12, 1 ,
în Actualitate

O statistică recent publicată arată faptul că grupul BRICS are cea mai mare creștere economică a PIB comparativ cu G7. Specialiștii în economia mondială arată faptul că BRICS va depăși în curând PIB-ul G7.

Recent s-a vorbit despre noua bancnotă BRICS, iar Vladimir Putin a fost văzut cu o astfel de monedă. În mod nu a fost lansată, dar odată cu lansarea acesteia puterea petrodolarului ar putea să fie intens diminuată.

Grupul BRICS are cea mai mare creștere economică a PIB comparativ cu G7

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a publicat previziunile de creștere a produsului intern brut (PIB) real pentru 2024 și, în timp ce creșterea globală este estimată să rămână constantă la 3,2%, diferite țări majore înregistrează previziuni în scădere.

Acest grafic vizualizează previziunile de creștere reală a PIB-ului pentru 2024 folosind datele din World Economic Outlook 2024 ale FMI pentru țările membre G7 și BRICS, împreună cu Arabia Saudită, care încă ia în considerare o invitație de a adera la bloc.

Proiecțiile de creștere economică ale FMI pentru țările majore sunt mixte, majoritatea țărilor din G7 și BRICS fiind estimate să aibă o creștere mai lentă în 2024 comparativ cu 2023.

Doar trei state membre sau invitate de BRICS, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud, au rate de creștere a PIB-ului real estimate mai mari în 2024 decât anul trecut.

Se estimează că China și India vor menține rate de creștere relativ ridicate în 2024, la 4,6% și, respectiv, 6,8%, dar, comparativ cu anul precedent, China crește cu 0,6 puncte procentuale mai încet, în timp ce India este cu un întreg punct procentual mai lentă. Pe de altă parte, patru țări din G7 urmează să crească mai rapid decât anul trecut, ceea ce include Germania care își revine după creșterea negativă a PIB-ului real de -0,3% în 2023.

În ciuda previziunilor de creștere în mare parte mai scăzute în 2024 comparativ cu 2023, țările BRICS au încă o prognoză de creștere medie semnificativ mai mare, de 3,6%, comparativ cu media G7 de 1%.

Creșterea economică viitoare a BRICS față de Națiunile G7

În timp ce noii membri BRICS nu au o contribuție prea mare la PIB la bloc în prezent, merită remarcat faptul că mulți dintre noii intrați au o creștere economică semnificativă în fața lor.

Mulți dintre membrii actuali ai BRICS au deja rate reale de creștere a PIB-ului care sunt mai mari decât omologii lor din G7, membrii actuali având o creștere medie a PIB-ului de 189% până în 2050, comparativ cu media G7 de 50%, potrivit Goldman Sachs . Membrii recent adăugați ai BRICS, cum ar fi Etiopia (creștere de 1.170% PIB proiectată până în 2050) și Egipt (creștere de 635% PIB proiectată până în 2050) au rate și mai mari de creștere economică potențială, crescând și mai mult potențialul economic al blocului.

Țările din BRICS sunt: India, China, UAE, Iran, Rusia, Egipt, Arabia Saudită, Brazilia, Africa de Sud, Etiopia,

Țările din Grupul G7 sunt: SUA, Canada, Japonia, Franța, Italia, Marea Britanie, Germania

Prognozele Goldman Sachs indică faptul că până în 2050, BRICS va fi depășit G7 în ceea ce privește PIB-ul, chiar și fără membrii săi nou adăugați. Așadar, grupul BRICS are cea mai mare creștere economică a PIB comparativ cu G7, ceea ce poate ridica un semnal de alarmă pentru Occident

Comentarii
  • adevarul care ne zbarleste parul

    BRICS a depasit G7 pe indicatorul GDP-PPP (gross domestic product based on purchasing power parity) inca din 2018. In 2024 decalajul este evident: BRICS – 34.92%, G7 – 30.05%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`