Prima pagină » Actualitate » Grupări neonaziste de minori au apărut în Germania – FOTO

Grupări neonaziste de minori au apărut în Germania – FOTO

28 iul. 2022, 13:36,
în Actualitate

O anchetă jurnalistică internaţională arată că sunt grupări neonaziste de minori în Germania dar și în mai multe state din Europa. Jurnaliştii au reuşit să se infiltreze într-o asemenea organizație.

Este bine de precizat faptul că în Europa curentele extremiste au căpătat o adevărată amploare în ultimii ani. Acest lucru se întâmpla în Franța cu Marine Le Pen, în Germania dar și în alte state.

Grupări neonaziste de minori în Germania

Jurnaliştii povestesc cazul lui Lukas F., un tânăr în vârstă de 16 ani care se află într-o grupare neonazistă în care sunt integrați mai mulţi minori din Germania. Lukas F. face parte dintr-o rețea de tineri din întreaga lume, adolescenți care fac schimb de idei de extremă-dreapta, propagandă nazistă și videoclipuri cu atacuri și, în acest proces, se încurajează unii pe alții până la punctul în care unii dintre ei ajung la cred că trebuie să ia armele împotriva ordinii liberale.

Există zeci de grupuri ca acesta, legate într-o rețea internațională care se întinde de la coasta de vest a SUA până în Europa de Vest și cele mai îndepărtate colțuri ale statelor baltice. Grupările își dau nume marțiale, inspirate din propaganda naţional-socialiştilor. Cel mai proeminent dintre ei în ceea ce privește calitatea de membru se numește Feuerkrieg, sau Divizia de Război de Foc (FKD). Lukas F. din Potsdam, acum în vârstă de 17 ani, nu este doar un adept: și-a înființat propriul grup, strâns legat de rețea și l-a numit Totenwaffen, sau Death Weapons.

Reporterii de la Welt am Sonntag, POLITICO și Insider au petrecut mai mult de un an investigând funcționarea interioară a acestei rețele teroriste de extremă dreaptă. Folosind identități false, aceștia au obținut acces la aproximativ două duzini dintre grupurile sale de chat, au vorbit cu persoane din interior și au securizat peste 98.000 de mesaje, inclusiv fotografii și videoclipuri. În acest proces, au descoperit, de asemenea, liste cu moartea, amenințări cu moartea împotriva politicienilor și jurnaliștilor și instrucțiuni despre cum să produci bombe și să folosești imprimante 3D pentru a produce piese de arme.

Extremă dreaptă este în creştere în Europa

Un nou raport arată faptul că extrema dreaptă şi ideile sale „par a fi în creştere” pe tot cuprinsul Europei.  Potrivit raportului făcut de reţeaua europeană împotriva rasismului (ENAR), asemenea grupuri extremiste „influenţează partidele politice şi conservatoare din guvernele asemănătoare”, Acesta este numit un „fenomen alarmant”, iar raportul dezvăluie „contradicţiile dintre predicile extremei dreapta şi ceea ce sunt ele cu adevărat”.

Sunt multe semne de alarmă și multe semne de întrebare. De exemplu Uniunea Europeană pare să nu aibă politici pentru a evita apariția unor astfel de curente care aduc aminte de vremuri îngrozitoare pentru umanitate. Ba mai mult, noile politici par să ”îngraşe” curentul extremism. În altă ordine de idei menţionam faptul că ultimel alegeri din Germania, Franța sau Italia stau mărturie a acestui curent negativ. Aceste grupări neonaziste de minori vor reprezenta o mare problemă în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *