Prima pagină » Eveniment-Social » Grup de elevi și de cadre didactice din Republica Moldova la Universitatea Tehnică din Iași

Grup de elevi și de cadre didactice din Republica Moldova la Universitatea Tehnică din Iași

01 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Elevi și de cadre didactice din Republica Moldova, prezenți la Universitatea Tehnică din Iași! Aceștia provin de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, Republica Moldova, și au participat la mai multe work-shop-uri și alte evenimente didactice în cadrul proiectului ”Direct Access to Students” în care instituția este parteneră. Acesta este al doilea grup de elevi din Republica Moldova care ia parte la proiect și care a vizitat Politehnica ieșeană

O delegație de 40 de elevi și 10 cadre didactice de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, Republica Moldova, a participat la mai multe work-shop-uri și alte evenimente didactice în cadrul proiectului ”Direct Access to Students” în care Universitatea Tehnică (TUIASI) ”Gheorghe Asachi” din Iași este parteneră. Acesta este al doilea grup de elevi din Republica Moldova care ia parte la proiect și care a vizitat Politehnica ieșeană.

Grupul de elevi a fost coordonat de către directorul Colegiului de Industrie Ușoară din Bălți, Grigore Gaitur. Elevii au simulat cum arată viața de student timp de câteva zile prin activități de tipul work-shop-urilor, al vizitelor în campus, în săli de curs și laboratoare.

Elevi și cadre didactice din Republica Moldova la Universitatea Tehnică din Iași

Cei 40 de elevi și 10 cadre didactice au fost prezenți la 8 work-shop-uri tematice ale Facultăților de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA), Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA), Construcții și Instalații. A urmat o sesiune de consiliere în carieră, vizita Aulei Magna ”Carmen Sylva” și a Bibliotecii TUIASI, precum și un tur al orașului, pentru ca elevii să își completeze imaginea despre cum arată și care sunt oportunitățile unui oraș universitar.

Profesorii universității, care au fost implicați în desfășurarea manifestărilor, au fost ajutați de echipe de studenți voluntari. Aceștia au fost alături de elevii din Republica Moldova, le-au împărtășit din experiența lor și le-au explicat cum se desfășoară zi de zi viața lor ca viitori ingineri sau arhitecți. Proiectul este coordonat din partea TUIASI de către prof. univ. dr. ing. Mirela Blaga. Proiectul ”Direct Access to Students”, 2SOFT/1/1/112, din Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, în care TUIASI este partener și a desfășurat în perioada 22-25 februarie 2022 activitatea ”Student Camp no. 2”, destinată Colegiului de Industrie Ușoară din Bălți.

Universitatea Tehnică din Iași dezvoltă una dintre cele mai moderne rețele universitare de Internet

Pe de altă parte, Universitatea Tehnică din Iași dezvoltă una dintre cele mai moderne și stabile rețele universitare de Internet, până în prezent, din România! Proiectul, dezvoltat alături de Universitatea Tehnică a Moldovei, a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre implementarea unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură IT. Proiectul transfrontalier are valoarea de 2 milioane de euro. Totul este intitulat ”Joint Cross-Border Networking Infrastructure of Technical Universities of Iasi and Moldova”, având acronimul WiNet@Uni.

Vor fi instalați până în noiembrie 2023 aproximativ 450 de kilometri de cablu ethernet în cele două universități și vor fi operaționalizate circa 1.500 de echipamente de rețea. Dincolo de toate acestea, prezența acestui grup de elevi și de cadre didactice din Republica Moldova la Universitatea Tehnică din Iași reprezintă o campanie de promovare academică a instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *