Prima pagină » Local » Gropile din județul Iași lăsate în urmă de ApaVital vor fi plombate! Cheltuielile sunt de aproape 100.000 de euro
Gropile din județul Iași lăsate în urmă de ApaVital vor fi plombate! Cheltuielile sunt de aproape 100.000 de euro

Gropile din județul Iași lăsate în urmă de ApaVital vor fi plombate! Cheltuielile sunt de aproape 100.000 de euro

06 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe drumuri afectate de lucrările ApaVital vor fi refăcute. Contractul ce vizează asfaltarea drumurilor din aproprierea municipiului Pașcani a fost semnat. Stația de mixturi trebuie amplasată la cel mult 50 de kilometri față de zona unde vor fi efectuate intervențiile

Compania de apă-canal a județului Iași organizează noi achiziții. Recent, ApaVital SA a finalizat licitația pentru refacerea sistemului rutier afectat de intervențiile impuse de avariile ivite la rețelele de apă-canal. Contractul în valoare de aproape 100.000 de euro, fără TVA, a fost semnat cu societatea Construct & Drum SRL din Iași. Firma este condusă de Dan Mihai Cojocea. Conform ultimelor date financiare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 11,5 milioane de lei, un profit de doar 28.586 de lei, datorii de 3,5 milioane de lei și un număr de 35 de angajați.

„Executantul se obligă să execute lucrările de refacere a sistemului rutier ca urmare a intervențiilor impuse de avariile care apar la rețelele de apă-canal și de înlocuiri de tronsoane ale rețelelor de apă și canal. Amplasamentele pentru lucrările ce fac obiectul contractului sunt în municipiul Pașcani și în aria de operare a sectorului operațional Siret. Prestatorul va reface îmbrăcămintea asfaltică conform tipurilor de sisteme rutiere pe tipuri de clasă de trafic: foarte greu, greu, mediu, ușor”, se arată în caietul de sarcini.

Pe perioada iernii se va folosi asfalt la rece. Firma care va câștiga contractul trebuie să aibă stația de mixturi la cel mult 50 de kilometri față de zona unde s-a cerut intervenția. ApaVital a organizat licitații privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

Gropile din județul Iași lăsate în urmă de ApaVital vor fi plombate, iar lucrările vor fi fotografiate

ApaVital va solicita intervenții pe o suprafață de 1.030 de metri pătrați ce a fost afectată de lucrări. „În funcție de necesitățile concrete, cantitățile vor putea fi diminuate sau transferate de la o poziție de lucrări la alta, fără a modifica valoarea totală (se va diminua cantitatea la o poziție și se va suplimenta la alta).

La terminarea lucrărilor de reasfaltare, executantul va transmite prin e-mail la persoana desemnată de către beneficiar pentru gestionarea contractului o adresă cu lucrările executate în ziua precedentă însoțită de fotografii efectuate înainte de începerea asfaltării și imediat după reasfaltare, cu data și ora”, se mai arată în documentația procedurii. În 2021, tot o firmă din Iași a lucrat cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.

Compania de apă-canal cheltuie 6 milioane de euro pe module de comunicație radio

Totodată, pe data de 15.09.2022, ApaVital organizează altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de module de comunicație radio pentru apometre. Valoarea estimată a contractului este de 29.778.600 de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. Modulele vor fi montate pe apometrele existente pe branșamentele din zonele Iași, Lețcani, Ciurea, Bârnova, Tomești, Holboca, Aroneanu, Valea Lupului, Rediu, Miroslava și Popricani. Necesarul ApaVital este de maximum 60.000 de module de comunicație radio.

Achiziția se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 36 de luni. Gropile din județul Iași lăsate în urmă de ApaVital vor fi plombate în cadrul unui contract anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *