Prima pagină » Coronavirus » Gripă şi coronavirus în acelaşi timp. Medicii ne spun care este marele pericol
Gripă şi coronavirus în acelaşi timp. Medicii ne spun care este marele pericol

Gripă şi coronavirus în acelaşi timp. Medicii ne spun care este marele pericol

05 oct. 2020, 14:37,
în Coronavirus

Cazurile de gripă se înmulţesc în mod obişnuit în sezonul rece, iar simptomatologia este foarte asemănătoare cu cea a COVID-19. Cele două sunt foarte uşor de confundat, ţinând cont că în ambele cazuri pot să apară cam aceleaşi simptome. Medicul Adrian Marinescu a explicat care este diferenţa dintre cele două dar şi cât de periculos ar fi dacă am avea gripă şi coronavirus în acelaşi timp.

Medicul Adrian Marinescu a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care este diferenţa dintre o răceală, o gripă şi infecţia cu COVID-19, dar şi cât este de periculoasă situaţia în care am avea şi coronavirus şi gripă în acelaşi timp.

Ce se întâmplă dacă avem gripă şi coronavirus în acelaşi timp

Dacă ţinem cont că în cazul celor două pot să apară febră, durerea în gât sau oboseala, cele două boli sunt astfel uşor de confundat. Un lucru destul de grav este că cele două boli ar putea debuta în acelaşi timp, afectând organismul şi, în special, plămânii.

”Vaccinul anti-gripal nu ne ajută că o acţiune directă când vorbim de COVID. Dar ne ajută în mod clar pentru că nu vom avea probleme de diagnostic între cele două afecţiuni şi cei care fac în acelaşi timp ambele infecţii virale ar avea o probabilitate mai mare să facă o formă severă de COVID. Să ne gândim la cei care au alte afecţiuni cronice care ar face şi gripă şi care s-ar infecta şi cu coronavirus, atunci lucrurile ar putea deveni foarte complicate şi nu ne-am dori asta. Au fost astfel de cazuri chiar la începutul pandemiei, în martie” a expplicat Adrian Marinescu la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

Va fi destul de greu să facem o diferenţă acasă, deci primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne izolăm. Aşadar, nu mergem la camera de gardă dacă avem simptome.

În general gripă are un debut mai brusc, lucrurile se întâmplă mai repede. Dacă vorbim de o formă medie sau severă cu SARS-CoV-2, lucrurile merg gradual. Pacientul are aparent senzaţia că respiră bine dar parametrii legaţi de saturaţia de oxigen arată că lucruile nu stau aşa. Asta însemna că simptomele se vor instala progresiv.

Lipsa mirosului şi lipsa gustului, chiar dacă se pot întâlni şi la gripă, sunt mult mai clare când vorbim de COVID 19. Acest simptom apare uneori fără alte simptome.

Astenia fizică este mult mai pregnantă şi ţine mai mult timp în infecţia cu noul coronavirus. Dacă însă suntem vaccinaţi antigripal, riscul să avem o infecţie cu COVID este mult mai mare sau să fie vorba de o simplă viroza.

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre testarea Covid-19 a românilor: „Propun un Program Naţional de Testare Extinsă Gratuită”

Medicul Tudor Ciuhodaru susţine că dacă nu ne testăm pentru noul coronavirus, suntem condamnaţi! Acesta propune, din nou, un Program Naţional de Testare Extinsă Gratuită de care să beneficieze toţi romanii.

„O testare extinsă (gratuită!!!) dublată de izolare (voluntară!) ar duce la întreruperea tuturor lanţurilor epidemiologice. Se aude, domnule ministru? Strategia actuală este eşuată. Suntem deja pe un teren minat. E chiar aşa de greu să aplici măsurile din restul Europei?! Eu zic că se poate”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Citit AICI care sunt motivaţiile acestui demers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`