Prima pagină » Actualitate » Grevă la o importantă companie aeriană! Angajații solicită salarii mai mari
Grevă la o importantă companie aeriană! Angajații solicită salarii mai mari

Grevă la o importantă companie aeriană! Angajații solicită salarii mai mari

11 mart. 2024, 07:40,
BZI.ro, în Actualitate

Sindicatul însoţitorilor de bord ai operatorului aerian Lufthansa le-a cerut membrilor săi să facă grevă la Lufthansa şi la transportatorul pe distanţe scurte CityLine, marţi şi miercuri, pentru a solicita salarii mai mari, transmite CNBC, conform news.ro.

Sindicatul OZN al însoţitorilor de bord a declarat sâmbătă că greva, care a fost votată de membri, va afecta plecările de pe aeroportul din Frankfurt marţi şi plecările din Munchen miercuri.

Grevă de proporții la Lufthansa! Aproape 100.000 de pasageri vor fi afectați

Lufthansa a spus că aproximativ 100.000 de pasageri ar fi probabil afectaţi.

Grupul de companii aeriene a avertizat joi că pierderile din exploatare din primul trimestru vor creşte şi a oferit o perspectivă modestă pentru 2024, în timp ce se luptă cu conflicte de muncă costisitoare, compensând boomul călătoriilor.

Companiile aeriene europene au beneficiat de o cerere fără precedent de la pandemie, permiţându-le să crească preţurile, dar costurile mai mari cu forţa de muncă şi întreţinerea au limitat creşterea veniturilor.

Lufthansa, în special, a acceptat noi acorduri pentru salarii mai mari, pentru a pune capăt grevelor, despre care analiştii şi investitorii spun că ameninţă ţinta de marjă operaţională pentru 2024.

Joi, personalul de la sol al Lufthansa a organizat o grevă, în timp ce miercuri echipajul de cabină a votat pentru grevă, deoarece solicită o creştere a salariului cu 15%.

Zboruri anulate

În cursul zilei de joi, 7 martie, zborul din Sibiu spre München, care trebuia să aterizeze pe aeroportul din Sibiu la ora, 6.05 a fost anulat. În aceeași situație se află zborul Lufthansa pe aceeași rută, de la ora 18.55. Anulate vor fi și zborurile programate pentru vineri, 8 martie, dar și zborul spre München de sâmbătă dimineața, de la ora 6.05. Zborul de sâmbătă de la ora 18.55, cu plecare din Sibiu, apare ca fiind programat.

Lufthansa a anulat mai multe zboruri de la Sibiu spre și dinspre München din cauza unei noi greve de avertisment. „Datorită grevei Sindicatului Verdi, anunțate anterior a personalului de la sol de miercuri, 6 martie, la ora 20:00, până sâmbătă, 9 martie, la ora 7:10, operațiunile din 7 și 8 martie sunt limitate la 10 până la 20% din programul nostru de zbor. În plus, personalul de securitate de pe aeroporturile din Frankfurt și Hamburg va face grevă joi, 7 martie și, prin urmare, accesul în zona de plecare nu va fi posibil. Rugăm toți pasagerii care doresc să înceapă călătoria în Frankfurt sau Hamburg pe 7 martie să nu vină la aeroportul respectiv”, au scris reprezentanții Lufthansa pe pagina de Facebook.

Nu este prima dată când Lufthansa a anulat mai multe zboruri de la Sibiu spre și dinspre München din cauza grevei de avertisment. În perioada 7-8 februarie a mai aut loc o astfel de grevă de avertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *