Prima pagină » Local » Grevă în Paşcani! Angajaţii Holmbergs nu vor mai primi bonuri de masă sau nu li se va mai deconta transportul dacă nu se vaccinează anti-Covid-19
Grevă în Paşcani! Angajaţii Holmbergs nu vor mai primi bonuri de masă sau nu li se va mai deconta transportul dacă nu se vaccinează anti-Covid-19

Grevă în Paşcani! Angajaţii Holmbergs nu vor mai primi bonuri de masă sau nu li se va mai deconta transportul dacă nu se vaccinează anti-Covid-19

10 sept. 2021, 11:41,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Grevă spontană la o societate comercială din Pașcani! Angajatorul insistă ca angajaţii săi să se vaccineze anti-Covid-19. Angajaţii Holmbergs nu vor să se imunizeze, iar în semn de protest au oprit activitatea timp de o oră, potrivit newspascani.com.

Conflictul de muncă vine în urma unor anunțuri potrivit cărora angajații care nu se vor vaccina nu vor mai beneficia de bonuri de masă, iar navetiștilor nu le va mai fi decontat transportul.

Angajaţii unei companii din Paşcani constrânşi să se vaccineze anti-Covid-19

Ieri dimineață, 9 septembrie 2021, șefii de linie au primit sarcina de a le aduce la cunoştinţa angajaților despre aceste măsuri ce urmează a fi implementate, dacă personalul refuză vehement să se vaccineze anti-Covid-19. Angajații, în consecinţă, au oprit munca în jurul orelor 11.15 și au ieșit în curtea interioară, supărați de aceste amenințări făcute de şeful lor.

Nu mai puţin de 150 de angajați au încercat să iasă din curtea unități, dar directorul de producție i-ar fi oprit pe motiv că mesajul a fost înțeles în mod eronat. Oamenii au fost invitați să intre în fabrică.

Doina Cepalis a ajuns la sediul societății comerciale și a transmis angajaților că atunci când se discută de drepturile salariale, acestea nu vor fi întrerupte mai devreme de 30 de zile de la data comunicării, potrivit cursei citate.

Conducerea firmei încearcă să determine angajații să se vaccineze tocmai pentru ca procesul de producție să nu fie pus în pericol, ceea ce ar aduce pierderi, dar și pentru ca angajații să fie feriți de o eventuală infectare cu noul coronavirus.

Ce spune avocatul Gheorghe Piperea, despre obligarea angajaţilor să se vaccineze anti-Covid-19

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat că nu este legal ca angajatorii să își oblige angajații să se vaccineze anti-COVID-19. De asemenea, angajatorii nu au dreptul să ceară salariaților să se testeze, pentru a depista coronavirusul.

Gheorghe Piperea a decis să facă lumină din punct de vedere legal, în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19. Astfel că, acesta a precizat că nu este legal ca grădinițele/școlile/liceele să interzică părinților să participe la festivități de final de an, pe motiv că nu sunt imunizați.

UMF Iaşi, denunţată pentru abuz în serviciu. Studenţii nevaccinaţi nu erau primiţi la examene

La începutul lunii iunie, Liga Studenților (LS IAȘI) a depus un denunț pentru sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și șantaj de către cadrele didactice din Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași care au condiționat direct accesul studenților de vaccinarea împotriva covid-19 la examene.

La acel moment s-au exercitat presiuni foarte mari asupra studenților UMF Iași care nu s-au vaccinat din considerente personale sau medicale (sarcină, alăptare, afecțiuni grave cu contraindicații, boli auto-imune etc.), existând o stare de temere permanentă în rândul tinerilor mediciniști, aceștia fiind amenințați că nu vor trece examenele sau că nu vor mai putea ajunge medici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`