Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 5 greșeli de evitat dacă vrei să ai o dietă echilibrată
5 greșeli de evitat dacă vrei să ai o dietă echilibrată

5 greșeli de evitat dacă vrei să ai o dietă echilibrată

30 iun. 2020, 09:23,
BZI.ro, în Sanatate

Greselile unei diete echilibrate. Săritul unei mese, numărarea caloriilor, ștergerea unei categorii de alimente sau consumul de produse cu conținut scăzut de grăsimi sau o salată simplă sunt greșeli de evitat atunci când doriți să aveți o dietă echilibrată.

Pentru a pierde puțin în greutate sau a mânca pur și simplu sănătos, o singură soluție exista: alegeți o dietă echilibrată. Cu toate acestea, în ciuda celor mai bune intenții din lume, mulți oameni încă fac greșeli. Jean-Marie Bourre, nutriționist, a explicat pentru Sante Magazine cinci greseli care trebuie evitate.

Greselile unei diete echilibrate: Sari peste o masă

Regula nr. 1 este să nu săriți niciodată mesele, mai ales peste micul dejun. Nu numai că riscați să muriți de foame înainte de prânz, dar creierul dvs. nu va fi irigat corespunzător și nu va funcționa la fel de bine.

Din aceleași motive, Jean-Marie Bourre pune la îndoială faimoasa zicală care spune „să mănânci ca un rege dimineața, ca un prinț la prânz și ca un sarac seara”. Potrivit acestuia, să mănânci o masă destul de substanțială seara este la fel de important ca masa de dimineața. „În anumite perioade ale nopții, creierul funcționează mai mult decât în ​​timpul zilei”, subliniază nutriționistul. Prin urmare, este necesar să mâncați corect pentru a nu pierde nimic în timp ce dormiți.

Mănânci o salată simplă la prânz

Tot mai mulți oameni pariază pe o salată mixtă pentru a elimina kilogramele în exces. Este aproape sigur că veți simți pofte la mijlocul după-amiezii dacă ați pus doar salată verde și câteva legume. Pentru a dura până seara și a evita gustarile, trebuie să adăugați proteine ​​(carne, ou sau brânză) și un aliment cu amidon (cartof, cereale, paste etc.).

Mâncați produse cu conținut scăzut de grăsimi

Alegerea produselor doar pentru că sunt ușoare este o greșeală. „Cu siguranță, sunt sărace în grăsimi și zahăr, dar au un efect mai puțin satios decât produsele naturale”, amintește nutriționistul. Foamea se va întoarce mai repede și risti să mănânci de două ori mai mult decât dacă ai fi consumat un aliment care nu este ușor.

Greselile unei diete echilibrate. Eliminați o categorie de produse alimentare

A crede că poți slăbi eliminând glutenul, carnea sau chiar produsele lactate este o greșeală. „Fiecare categorie de alimente are proprietăți și virtuți diferite”, explică Jean-Marie Bourre. Dacă nu aveți alergie sau intoleranță, „eliminarea unei întregi familii din dieta poate duce la deficiențe și la un dezechilibru în organism.”

Numărați caloriile

A mânca mai puține calorii nu înseamnă că aveți o dietă echilibrată. Dovada: o salată bogata poate conta la fel de mult ca o mână de alune sau o farfurie cu pui prăjit. Cu toate acestea, ultimele două feluri de mâncare sunt mai bogate în grăsimi și sare și, prin urmare, sunt mai puțin bune pentru sănătate și pentru silueta. Prin urmare, nu este suficient să numărați calorii: verificarea aportului de nutrienți este la fel de important (dacă nu chiar mai mult).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *