Prima pagină » Radio » Actualitate » Greșeli frecvente de renovare a locuinței. Cum pot fi evitate acestea
Greșeli frecvente de renovare a locuinței. Cum pot fi evitate acestea

Greșeli frecvente de renovare a locuinței. Cum pot fi evitate acestea

18 mai 2020, 13:02,
în Radio

Greșeli frecvente de renovare a locuinței. De multe ori alegem să facem anumite lucrări în locuință fără a avea un plan bine pus la punct. Din grabă sau din lipsa resurselor financiare, lucrările de renovare nu ies așa cum ne-am fi dorit. Astfel, în loc să ne bucurăm de un aer proaspăt al casei vom avea de a face cu un rezultat final care displace.

Lucrările de renovare a unei locuinţe trebuie făcute într-o ordine logică și firească. Astfel, când te-ai hotărât să demarezi o asemenea lucrare, mai întâi trebuie să-ţi faci un plan. Acesta trebuie să conțină întreg programul de renovare dar și estimarea costurilor. Așadar, dacă fondurile de care dispui sunt limitate, un plan detaliat îţi va permite să prioritizezi lucrările.

Evident, cu toții ne-am dori ca lucrările de renovare să se facă rapid şi cât mai ieftin. Însă nu e bine să investeşti în materiale ieftine. Odată ce se strică vei fi nevoit să cheltui dublu pentru reparaţii! Ba chiar, unele aspecte țin și de sănătatea noastră, nu doar de bani. Astfel, ferestrele de calitate inferioară din PVC pot creşte riscul de alergii şi de astm.

În cele ce urmează vă prezentăm care sunt cele mai frecvente greşeli de renovare a locuinţei şi cum să le eviţi.

Greșeli frecvente de renovare a locuinței – Pardoseala

Dacă te-ai gândit să alegi o pardoseală de calitate inferioară, pentru că e mai ieftină, faci o mare greșeală. Aceasta se va deteriora mult mai rapid și va fi greu de înlocuit! Atunci când vrei să cumperi un anumit model, asigură-te că ştii unde îl vei folosi și dacă este indicat lucrul acesta. Atunci când schimbi pardoseala în bucătărie sau baie, nu alege parchetul laminat. Și aceasta pentru că aici sunt zone cu umiditate ridicată, iar parchetul respectiv se va umfla şi devine impracticabil! În aceste zone ale locuinței potrivită gresia și faianţa. Parchetul laminat şi linoleumul de calitate sunt indicate în alte camere, unde umiditatea este scăzută.

Tapet – var – vopsea

Chiar dacă este vorba despre o simplă zugrăvire, specialiștii recomandă tapet, var sau vopsea de calitate. Și aceasta deoarece varul sau vopseaua de calitate sunt mult mai uşor de aplicat, au putere sporită de acoperire și rezista mai mult. Așadar, vei ieși în avantaj, în comparaţie cu opţiunile mai ieftine. Mai mult, varul sau vopseaua de calitate superioară se decolorează mai greu sub acţiunea razelor solare. Totodată, nici nu provoacă reacţii alergice. De asemenea, și tapetul de calitate, chiar dacă este mai scump, se deteriorează mult mai greu.

Caloriferele

Când faci o renovare în sezonul rece este simplu: trebuie să verifici dacă ai calorifere care încălzesc suficient de bine. Însă atunci când renovarea se face vara, ar fi indicat să cumperi calorifere de calitate chiar dacă sunt mai scumpe. Astfel, ai garanția că nu vei fi nevoit să le schimbi în sezonul rece dacă nu dau randament. Gândește-te în primul rând la ce presupune schimbarea caloriferelor, din punct de vedere al mizeriei, deranjului și banilor. În plus, caloriferele de calitate sunt dotate cu regulator care-ţi permite să setezi temperatura dorită.

Greșeli frecvente de renovare a locuinței – WC-uri

Vasele de WC ieftine sunt de calitate îndoielnică și se strica rapid. Cele mai mai probleme au loc în rezervorul de apă, acolo unde flotorul va ceda repede şi nu vei mai putea să tragi apă până nu-l schimbi. Gândește-te bine și cumpără un WC de calitate, care nu-ţi va da dureri de cap ulterior. Totodat, aceste astfel de produse care sunt mai sacumpe mai au un avantaj. Respectivele WC-uri sunt prevăzute cu straturi speciale anti-bacteriene.

Ventilaţie și impermeabilizare

În cazul instalațiilor sanitare, conductelor, țevilor și al scurgerilor pericolul este destul de mare. Și aceasta deoarece nu vei înţelege imediat despre ce defecţiune este vorba. Pentru o astfel de lucrare, cumpără materiale premium şi angajează firme specializate. Astfel, vei reduce şansele de a inunda apartamentul vecinului său de a-l distruge pe al tău. Din nefericire, clădirile moderne nu sunt dispuse cu sisteme de impermeabilizare încorporate. Așadar, trebuie să iei problema în serios! Nu în ultimul rând, investește într-un sistem de ventilaţie de calitate în baie pentru a preveni formarea mucegaiului. Altfel, vei avea probleme și de estetică, și de sănătate.

Construcţii din lemn

Lemnăria de calitate îndoielnică (uşile sau mobilierul) se deteriorează foarte rapid şi sunt și periculoase pentru sănătate. Și aceasta din cauza formaldehidei și a rășinilor pe care le conţin. Ar fi bine să eviți ușile și piesele de mobilier din PAL sau MDF. Cel mai bine ar fi să alegi mobilier din pin. Aceste construcţii au o textură moale și sunt bine izolate fonic. Mai mult, nu sunt atât de scumpe pe cât s-ar crede la prima vedere.

Accesorii

Dacă doreşti ca sertarele sau uşile dulapului din locuinţă să nu facă zgomot, alege accesorii de calitate superioară. Și ține cont, că nu este nevoie să cheltuieşti mulți bani pentru a găsi produse de calitate. De asemenea, ar fi bine să cumperi totodată și piese de rezervă, pentru a le folosi atunci când apare o defecţiune. Așa nu va trebui să schimbi tot sertarul, ci doar șina sau balamaua stricată.

Greșeli frecvente de renovare a locuinței – Prize

Nu fi zgârcit când alegi prizele. Acestea trebuie să fie de calitate pentru a diminua la maximum pericolul de incendiu. Totodată, și numărul de prize este important. Ar fi bine ca locuința să fie prevăzută cu cât mai multe prize pentru a nu avea prelungitoare și fire împrășiate prin toată casa.

5 motive pentru a renova locuința

Chiar dacă dificultatea unui asemenea proiect nu poate fi trecută cu vederea, renovarea este necesară uneori. Lucrările pot fi deosebit de complexe, iar durata lor poate ajunge și câteva luni. Nu mai spunem de costuri, care și ele pot fi semnificative, depinzând de de multe variabile. Și totuși, renovarea locuinței este necesară de multe ori. Iată care sunt cele mai importante motive pentru a renova locuința:
– În primul rând, astfel îi vei crește valoarea dacă te-ai hotărât să o vinzi;
– De asemenea, dacă vrei să o închiriezi, poți obține o sumă mai mare;
– Renovezi o locuință atunci când nevoile tale şi ale familiei s-au schimbat;
– Astfel, poți evita costurile unei eventuale mutări;
– Nu în ultimul rând, prin renovare vei spori confortul și funcționalitatea locuinței.

Așadar, este indicat să vă gândiți bine înainte, pentru a evita toate aceste greșeli frecvente de renovare a locuinței. Astfel, veți face economii importante în timp și nici nu vă umpleți de nervi când apare vreo problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`