Prima pagină » Magazin » Greșeli de evitat la pariuri live (P)
Greșeli de evitat la pariuri live (P)

Greșeli de evitat la pariuri live (P)

29 iul. 2024, 12:15, 1 ,
în Magazin

Pariurile live sunt acum disponibile la toate casele de pariuri licențiate în România și din ce în ce mai populare. Un pariu live poate fi mai atractiv decât unul plasat înainte de startul meciului. Asta, mai ales datorită faptului că pariul poate fi stabilit în câteva minute sau chiar secunde de la plasarea lui.

Ca în orice alt domeniu, pariorii comit frecvent anumite greșeli la plasarea pariurilor live. Poate că o greșeală minoră nu va afecta foarte mult balanța unui parior. În general însă, după comiterea unei greșeli vine alta și apoi alta, iar situația devine neplăcută. Iată care sunt greșelile cele mai comune la pariuri live.

Lipsa de informații

Fiind vorba despre pariuri live, acțiunea se petrece relativ repede, mai ales dacă vorbim despre sporturi care se joacă pe puncte. Aici includem: tenisul de câmp, tenisul de masă, voleiul, baschetul, snookerul etc. Acțiunea petrecându-se rapid, cotele vor fluctua cu fiecare punct jucat.

Drept urmare, mulți pariori se bazează pe instinct și sar peste etapa analizării meciului. Asta deoarece nu doresc să piardă vremea, pentru că altfel cota vizată ar putea scădea. Dar oare este mai bine să plasezi un pariu cu o cotă mare bazându-te pe instinct? Sau un pariu cu o cotă (care ar putea deveni) mai mică, dar cu o analiză solidă în prealabil?

Chiar dacă ai de gând să pariezi live pe un anumit eveniment, caută pe internet ponturi pariuri pentru evenimentul ales, citește avancronica acestuia și astfel vei fi la curent cu contextul în care se desfășoară partida, cu forma în care sunt sportivii implicați, istoric și așa mai departe.

Jucatul la recuperare

Cei care plasează un pariu live fără să se informeze prezintă riscuri mai mari să piardă acel pariu. Iar apoi mulți dintre ei vor dori să-și recupereze cât mai repede pierderea. În acest sens, riscul de a plasa în continuare pariuri la cote atractive și fără o analiză prealabilă crește. Nu de puține ori cei ce joacă la recuperare plasează ori mize mari, ori pariuri pe cote mari, ori ambele. Aici, din păcate, raționamentul lasă locul impulsului, de cele mai multe ori consecințele fiind nefaste.

Un parior profesionist nu va juca la recuperare, fiindcă s-ar expune unui risc prea mare. Știe că poate pariul va fi câștigător o dată sau de două ori, însă ulciorul nu va merge de multe ori la apă. În schimb, pariorul profesionist este capabil să-și înfrâneze această dorință și să se împace cu ideea că va fi pe minus în acea zi. Va aștepta o nouă zi, când o va lua de la capăt.

Plasarea mai multor pariuri live simultan

După cum am spus anterior, cotele pariurilor live pot fluctua mult într-un interval scurt de timp. Cum evenimentele sportive live sunt multe, iar cotele oscilează des, pariorii sunt tentați să mizeze pe două sau mai multe evenimente live.

Asta se întâmplă în special când cursul jocului primului pariu plasat nu merge așa cum se anticipa, iar pariul pare că va fi pierzător. Mulți fac greșeala de a mai plasa un pariu, de cele mai multe ori la recuperare, bazându-se doar pe instinct, nu și pe analiză. S-au văzut multe cazuri în care jucătorul sau echipa din primul pariul plasat revine, iar pariul este, până la urmă, câștigător; în schimb, al doilea pariu, care a fost jucat la recuperare, este necâștigător. De aceea nu este bine să se plaseze mai multe pariuri live simultan.

Lipsa unei strategii

În cazul pariurilor live, poate mai mult ca în cazul celor pre-live, ajută mult să ai una sau mai multe strategii. Fie că este vorba de o anumită opțiune de pariu sau de managementul balanței, o strategie ajută mult la pariuri.

Un parior profesionist are întotdeauna cel puțin o strategie atunci când vine vorba de pariuri, inclusiv cele live. Și mai important este că nu se abate de la ea, oricâte pariuri necâștigătoare ar avea într-un anumit interval. Aceasta este una dintre principalele calități ale unui parior profesionist. Mulți pariori, când văd că au două sau trei pariuri necâștigătoare la rând folosind o anumită strategie, încep să parieze haotic, fără nicio strategie. Ori, de cele mai multe ori lipsa unei strategii la pariuri live duce la pierderea bankrollului.

Plasarea subiectivă a unui pariu

Un obicei întâlnit frecvent la pariurile live îl reprezintă plasarea subiectivă a unui pariu. În cazul unui meci în care o echipă/un jucător are o clasare mult mai bună decât adversarul, plasează pariuri pe favorit. Asta se întâmplă în special când favoritul este condus, cota acestuia la victorie fiind mai mare.

Deseori în consultarea clasamentului, a formei echipei/jucătorului și/sau a informațiilor de ultim moment stă explicația pentru care favoritul nu practică o partidă grozavă. Doar că pariorii mai puțini experimentați sunt momiți de cota mare avută de favorit în momentul în care acesta este condus. Drept urmare, plasează un pariu, deseori cu o miză consistentă, pe acesta. Mare le este mirarea să constate ulterior că pariul este necâștigător.

Acestea sunt principalele cauze care pot duce la pierderea parțială sau totală a băncii în cazul pariurilor live. Ideal ar fi ca un parior să învețe cât mai repede să le evite și să nu uite niciodată scopul principal – distracția.

Jocurile de noroc sunt dedicate în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

Sursa foto – canva.com

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`