Greșeala pe care o fac toți șoferii în sensul giratoriu! Cei care nu respectă legea riscă să rămână fără permis de conducere. Iată regula rutieră încălcată de conducătorii auto.
Greșeala pe care o fac toți șoferii în sensul giratoriu!
Mulți conducători auto încalcă o regulă de circulație în sensul giratoriu. Este vorba despre cei care circulă pe contrasens într-un sens giratoriu. Conducerea pe contrasens într-un sens giratoriu este considerată o încălcare majoră a legislației rutiere și pune în pericol siguranța participanților la trafic.
Pentru încălcarea regulii rutiere în sensul giratoriu, șoferii vor fi sancționați cu amendă de 990 de lei, dar și cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.
Permisul de conducere se mai reține și pentru următoarele abateri când se circulă într-un sens giratoriu: lipsa acordării priorității de trecere a autovehiculelor care au acest drept, nerespectarea normelor referitoare la efecturarea manevrei de depășire.
Conducătorii auto pot rămâne fără permis dacă nu respectă asta
Conducătorii auto riscă să rămână fără permis de conducere dacă nu respectă câteva reguli clare. Este vorba despre conducerea unei mașini fără a face examinarea medicală periodică sau fără ține cont de siguranța rutieră în cazul în care un șofer cu probleme grave de sănătate continuă să conducă. Recent, a fost publicată lista completă a afecțiunilor care interzic șoferilor să mai conducă. Codul Rutier prevede în mod clar care sunt afecțiunile din cauza cărora nu se poate obține dreptul de a deține permis auto: epilepsia, boala Parkinson sau afecțiuni oftalmologice severe.
Medicul de familie care observă că un șofer manifestă simptome că ar avea probleme psihologice va fi obligat să elibereze un bilet de trimitere. Biletul de trimitere va conține informații despre simptomele observate și va fi trimis către un psiholog. Biletul de trimitere este transmis direct către șofer. Pe baza sa, șoferul are obligația să se prezinte pentru evaluarea psihologică. Dacă evaluarea psihologică determină că el nu este apt să conducă, rezultatul este comunicat de către psihologul responsabil în termen de o zi lucrătoare de la efectuarea evaluării șoferului. Informația este transmisă atât Poliției Rutiere din zona în care locuiește șoferul, cât și medicului de familie.
„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, este obligat să emită bilet de trimitere, în care se menționează simptomele constatate, către o unitate psihologică autorizată de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Biletul de trimitere se comunică titularului permisului de conducere potrivit alin. (6). În baza biletului de trimitere, în termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea acestuia, titularul permisului de conducere este obligat să se prezinte în vederea realizării evaluării psihologice. Examinarea medicală se realizează în scopul certificării aptitudinilor fizice și mentale ale unei persoane necesare conducerii unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, iar evaluarea psihologică în scopul certificării capacităților psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie. Titularul permisului de conducere retras nu mai are dreptul de a conduce autovehicule începând cu data comunicării măsurii retragerii.”
Permisul de conducere retras se predă poliției rutiere în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data comunicării măsurii retragerii, până la încetarea cauzelor pentru care s-a luat această măsură.
INSTRUCTORI sau POLITAI RUTIERA ,NU CONTEAZA ,FIECARE ARE PAREREA LUI DESPRE REGULI PRIVIND CIRCULATIA IN SG !! UN SONDAJ AR DEMONSTRA CONTRADICTIILE !!