Prima pagină » National » Greșeala făcută de Maria Diana, fata ucisă de urs. Era sau nu turbat animalul?

Greșeala făcută de Maria Diana, fata ucisă de urs. Era sau nu turbat animalul?

12 iul. 2024, 09:18, 1 ,
în National

Medicii legiști au dezvăluit cauza morții și greșeala făcută de Maria Diana, fata ucisă de urs. Diana, tânăra atacată de urs, a murit din cauza rănilor suferite în căderea în prăpastie, conform raportului medico-legal.

Din apelurile la 112 efectuate de Diana și prietenul ei, reiese că atacul ursului a fost declanșat de panica fetei, care a luat-o la fugă când l-a văzut.

Greșeala făcută de Maria Diana

Diana a suferit leziuni grave în urma căderii de la o înălțime de peste 100 de metri, cedând rapid din cauza hemoragiei interne, conform raportului medico-legal.

Pe lângă hemoragie, multiple fracturi au agravat starea tinerei. Medicii precizează că pierderea semnificativă de sânge a fost cauzată și de mușcăturile de la picioare, suferite în timpul atacului.

Informațiile obținute de stirileprotv.ro de la Serviciul de Telecomunicații Speciale dezvăluie detalii sfâșietoare despre ultimele momente ale Dianei.

Speriată de ursul care le-a apărut în cale, Diana a luat instinctiv decizia de a fugi. Din păcate, gestul i-a fost fatal, ursul a urmărit-o și a apucat-o de picior, iar mai apoi a târât-o spre o râpă abruptă.

Ce greșeală atrage urșii

Cristian Papp, expert la World Wide Fund, crede că soluția este gestionarea adecvată a deșeurilor care atrag animalele.

„Atâta timp cât se îndepărtează urșii problemă, dar nu și atractantul, clar nu va rezolva situația la nivel de populație și problemele vor persista în continuare”, a declarat Cristian Papp, conform sursei citate.

În plus, persoanele care se aventurează în munți trebuie să știe cum să acționeze în cazul unei întâlniri cu animalele sălbatice. Iată ce spun turiștii despre o posibilă întâlnire cu ursul pe traseele montane!

„Vedem noi ce-om face. Alergăm, nu ne prinde, suntem sportivi”, a spus un turist.

Este complet greșit. Dacă întâlniți un urs, prima regulă este să nu fugiți. De asemenea, evitați să vă urcați în copaci, deoarece urșii se cațără bine. Încercați să vă retrageți încet, fără a-i întoarce spatele.

Ce măsuri iau autoritățile după tragedia de la Jepii Mici

Datorită incidentului tragic recent, Ministrul Mediului a avansat o propunere de a dubla cota anuală pentru intervenții în cazuri de urși, de la 220 la aproximativ 500 de exemplare.

Ministrul a clarificat că prin „gestionare” se are în vedere fie eutanasierea, fie împușcarea urșilor respectivi.

„Voi propune ca orice urs care se apropie mai mult de un kilometru sau doi sau trei de o așezare umană să fie gestionat de îndată. Iar când spun gestionat, nu mă feresc să precizez că discutăm fie despre eutanasierea acelui exemplar fie despre împușcarea acestuia”, a declarat Ministrul Mediului.

De asemenea, premierul Ciolacu a convocat o sesiune parlamentară extraordinară pentru a dezbate aceste propuneri.

Greșeala făcută de Maria Diana a costat-o viața pe tânăra de 19 ani, iar în urma sa a lăsat o familie îndurerată.

Comentarii
  • tzaran de la munte

    castrati-ii, nu-i eutanasiati. Nu trebuie sa dispara de tot din Carpati. Intai ii tranchilizati si apoi castratt-i pentru a nu se mai inmultiasa de multi. Dar nu e indicat sa-i castrati pe toti ca dispare ursul carpatin (ursul brun (Ursus arctos).
    Ursul brun este găsit în cea mai mare parte în habitate împădurite la înălțimi de până la 5.000 m. Este omnivor, consumând o varietate de specii de plante și animale; cele dintâi alcătuind 90 % din dieta sa – conform cu datele Wikipedia.
    Ursilor le este foame cum ii este omului, si daca nu gasesc o prada sa o manace ataca ce prind in cale, devin agresivi si periculosi, asa ca trebuiec hraniti prin programe de catre Stat, asa cum fcea si Ceausescu. Cutati proiectele lui arhivele Ocolului Silvic, si cititi cum dispunea prin padurari hranirea urislor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`