Prima pagină » Turism » Info Turism » Grecia va primi turişti doar din anumite ţări. România, inclusă pe listă
Grecia va primi turişti doar din anumite ţări. România, inclusă pe listă

Grecia va primi turişti doar din anumite ţări. România, inclusă pe listă

21 mai 2020, 15:53,
în Turism

Sectorul turistic din Grecia a fost reluat iar turiştii sunt aşteptaţi în staţiunile de la Marea Mediterană. Întrucât pandemia de Coronavirus a afectat mai mult sau mai puţin majoritatea ţărilor de pe Glob, autorităţile de la Atena iau nişte măsuri radicale, în sensul că îşi triază turiştii străini care vor intra în ţară. Doar turiştii din anumite ţări vor putea să viziteze tara elena, vizitatorii romani regăsindu-se pe această listă.

Grecia îşi triază turiştii

Autorităţile de la Atena au relaxat măsurile de restricţii impuse de răspândirea noului Coronavirus şi au reluat activitatea turistică. Într-o conferinţă de presă, ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”. Astfel, a fost anunţată o listă 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia, începând cu 15 iunie. Pe această listă se regăseşte şi ţara noastră alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Polonia, Ungaria Slovacia şi Republica Ceha.

De asemenea, Harry Theoharis a ţinut să precizeze că turiştii din aceste ţări care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Sectorul turistic din Grecia a fost reluat. Peste 500 de plaje au fost deschise săptămâna trecută

Weekendul trecut a fost unul cu multe motive de bucurie pentru cetăţenii greci. Deoarece se încearcă să se găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic, mai multe de 500 de plaje au fost deschise de autorităţile elene. Această măsură a fost una bine primită de mii de cetăţeni greci, pentru mulţi dintre ei fiind prima ocazie de a-şi părăsi locuinţele după măsurile de relaxare aprobate de Executivul de la Atena.

Chiar şi aşa, pe plaje trebuie respectată măsura de distanţare fizică precum şi dispunerea umbrelelor pe plajă în care trebuie să se respecte o anumită distanţă. În privinţa distanţării sociale s-a impus o regulă strictă: pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul a cel mult 40 de persoane. Şi în cazul umbrelelor trebuie să se respecte o distanţă de cel puţin patru metri iar şezlongurile trebuie dezinfectate permanent. În privinţa băuturilor, vânzarea acestora este interzisă. Salvamarii de pe plajă au obligaţia să folosească megafoanele ca să-i avertizeze pe oameni să păstreze distanţa socială.

”Sub umbrelă au voie două persoane. De fiecare dată când un client pleacă, locul trebuie curăţat şi dezinfectat. De asemenea, trebuie să purtăm mănuşi, deşi sunt aproape 40 de grade”, a explicat un angajat al unei plaje de lângă Atena.

Grecia obţine venituri mari din turism

Sectorul turistic din Grecia reprezintă circa 10-12% din producţia economică, astfel că veniturile din această activitate aduce foarte mulţi bani la bugetul de stat. Potrivit datelor statistice, unul din cinci cetăţeni în Grecia lucrează în sectorul turismului. Doar anul trecut s-au înregistrat 34 de milioane de turişti, care au însumat venituri de 18 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`