Prima pagină » Stiri si curiozitati » Grătare de grădină zidite: Ce variante ieftine găsiți din comerț

Grătare de grădină zidite: Ce variante ieftine găsiți din comerț

12 aug. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Venirea anotimpului călduros este un prilej pentru toți cei care locuiesc la casă să facă un grătar alături de familie și prieteni. Una dintre cele mai la îndemână soluții pentru un grătar reușit îl reprezintă grătarele de grădină zidite.

În plus, cei care vor o salată de vinete sau niște ardei copți la iarnă, îți pot coace în liniștea căminului propriu legumele atât de delicioase, ce ulterior sunt congelate și puse la păstrare.

Grătare de grădină zidite: Unde se amplasează

Amenajarea unui grătar de grădină zidit a devenit în ultimii ani una dintre prioritățile celor ce locuiesc la curte.

Pentru un astfel de proiect, mulți aleg să se inspire din imaginile de pe Internet sau să folosească proiecte deja finalizate ale vecinilor sau prietenilor.

Indiferent de trecerea anilor, grătarul este și va fi la modă, oricine alegând să-și frigă câțiva mici sau câteva bucăți de carne în compania familiei și a prietenilor.

Grătarul de grădină zidit trebuie amplasat în așa fel încât să ții cont de următoarele aspecte:

  • – să fie într-o zona în care sunt la îndemână apa și canalizarea;
  • – la o distanță de casă nu foarte mare, putând fi amplasat pe partea fără ferestre a casei;
  • – în zona cea mai umbroasă a grădinii, în apropierea terasei unde se va servi masa;
  • – într-o zonă ferită de curenții de aer, putând fi utilizat ușor în orice anotimp

grătar de grădină zidit

Tipuri de grătare de grădină zidite

În cazul în care îți dorești la tine în grădină un grătar zidit, dar nu vrei să te complici cu vreun proiect complicat de construire a lui, foarte simplu poți apela la cele care se găsesc deja în comerț.

În cazul în care nu-ți permiți un buget foarte mare pentru acest grătar sau nu vrei să investești în așa ceva, în magazinele de bricolaj găsești grătare de grădină zidite cu prețuri între 500 și 700 de lei.

Dacă îți permiți sau vrei un grătar făcut special pentru tine, poți apela la o firmă care vine și îți construiește unul la comandă, dar prețul poate ajunge și la 20.000 lei, în funcție de materialele folosite și complexitatea lucrării.

grătar de grădină zidit

Trei variante ce pot fi găsite în comerț

Cei care vor să aleagă un grătar de grădină zidit, gata făcut, pot alege una dintre următoarele variante:

grătar de grădină Dallas, de la magazin Brico Depot

Grătarul, care are dimensiunile: 86 x 56 x 188 cm, este din ciment, material refractar, ușor de amplasat în grădină. Produsul are formă dreptunghiulară și se montează ușor cu mortar.

Grătarul este simplu de alimentat cu cărbuni, se curăță foarte ușor, iar carnea și legumele preparate la grătar sunt pur și simplu savuroase.

Prețul din magazin este de 509 lei.

grătar de grădină zidit

– grătar de grădină Bari, de la magazin Dedeman

Grătarul, care are dimensiunile: 79 x 43 x 198 cm, este fabricat din beton de înaltă calitate are rezistență la variațiile de temperatură iarnă-vară, precum și la umiditate.

Elementele sunt termorezistente la focul cu cărbune, motiv pentru care se recomandă folosirea acestui tip de combustibil. Grătarul se poate așeza pe mai multe nivele deasupra jarului, în funcție de necesarul de căldură al produselor pregătite pentru grătar.

Prețul din magazin este de 569 lei.

grătar de grădină zidit

– grătar de grădina Sibiu, de la magazin Leroy Merlin

Grătarul, care are dimensiunile: 67 x 40 x 190 cm, este fabricat din oțel cromat și ciment, este ușor de amplasat și are rezistență la variațiile de temperatură iarnă-vară.

Prețul din magazin este de 704,90 lei.

grătar de grădină zidit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *