Prima pagină » Local » Grădinițele din județul Iași vor fi dotate cu echipamente IT. Proiectul are o valoare de peste 190.000 de lei
Grădinițele din județul Iași vor fi dotate cu echipamente IT. Proiectul are o valoare de peste 190.000 de lei

Grădinițele din județul Iași vor fi dotate cu echipamente IT. Proiectul are o valoare de peste 190.000 de lei

11 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Grădinițele din județul Iași vor fi dotate cu echipamente IT. Finanțarea este susținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Consiliul Județean Iași a publicat, ieri, 10 iulie 2024, procedura de licitație privind achiziționarea de echipamente pentru dotarea laboratoarelor de informatică din unitățile de învățământ de nivel preșcolar. Valoarea contractului este de 193.183,45 lei, fără TVA.

Grădinițele din județul Iași vor fi dotate cu echipamente IT. Procedura de licitație a fost lansată

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Consiliul Județean Iași caută firme pentru achiziționarea de echipamente pentru dotarea grădinițelor. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 19 august 2024, ora 15.00. Durata contractului de achiziție publică este de 40 zile de la emiterea notei de comandă de către autoritatea contractantă.

„Dotarea cu echipamente digitale a unui număr de 3 laboratoare de informatică vizează 3 unități de învățământ la nivel preșcolar (grădinițe) din județul Iași. Grădinița cu program prelungit numărul 2 din Pașcani, Grădinița cu program prelungit numărul 3 din Pașcani li Școala Gimnazială «Costache Antoniu» din comuna Țigănași. Realizarea proiectului va contribui la creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional rural și urban, prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate modern și incluziv și de a crește accesul grupurilor țintă la actul educațional calitativ, prin utilizatorul final reprezentat de elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și din unitățile conexe eligibile și operațiunile pe care se oferă deschiderea acestui apel”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Grădinițele din județul Iași vor fi dotate cu table interactive

Prin contract se vor achiziționa table interactive și suport, calculatoare și laptopuri, dar și sisteme de sunet.

„Îndeplinirea acestui obiectiv se va face prin dotarea cu echipamente digitale a unui număr de trei laboratoare de informatică din 3 unități de învățământ preșcolar (grădinițe) din județul Iași, astfel încât fiecare laborator de informatică va fi dotat cu: tablă interactivă și suport, desktop cu monitor sau sistem all-in-one sau laptop, sistem sunet, cameră videoconferință, router wifi și alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ, utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional online. Ținând cont de complexitatea echipamentelor și valoarea estimată se propune inițierea procedurii de achiziție prin licitație deschisă, conform prevederilor legale în vigoare. Ofertantul trebuie să oferteze echipamente care respectă cerințele Energy Star sau echivalent referitoare la un consum de energie relativ redus în modurile stare de veghe și inactiv, care constituie o parte semnificativă a utilizării energiei. Ofertantul trebuie să ofere o garanție de minim 24 de luni, cu efect de la data recepției cantitative și calitative ale acestora”, se mai arată în documentele publicate pe SEAP.

Grădinițele din județul Iași vor fi dotate cu echipamente IT. Finanțarea este susținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar contractul valorează peste 190.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *