Prima pagină » Economic Local » Grădinița din comuna Aroneanu va fi reabilitată, iar creșa va fi extinsă! Costurile sunt de 360.000 de euro
Grădinița din comuna Aroneanu va fi reabilitată, iar creșa va fi extinsă! Costurile sunt de 360.000 de euro

Grădinița din comuna Aroneanu va fi reabilitată, iar creșa va fi extinsă! Costurile sunt de 360.000 de euro

28 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Primăria comunei Aroneanu cheltuie sute de mii de euro pe modernizarea grădiniței din localitate, unde funcționează și o creșă. Procedura este organizată la finalul lunii iulie 2021. Autoritatea contractantă a încheiat altă licitație pentru furnizarea unui microbuz cu 21 de locuri

Primăria comunei Aroneanu, județul Iași, anunță noi achiziții. Pe data de 19.07.2021 este programată licitația pentru reabilitarea grădiniței și extinderea creșei din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 1.749.154 lei, fără TVA, aproape 360.000 de euro. Amplasamentul este situat pe strada Aron Vodă, nr. 56.

„Pe amplasament există o clădire cu funcțiunea de grădiniță și o clădire cu funcțiunea de centrală termică. La aceasta din urmă nu se intervine. Beneficiarul dorește să reabiliteze și să extindă pe verticală grădinița, favorizând astfel accesul la educație, în condiții bune, pentru circa 30 de copii de grădiniță și 14 copii de creșă. Clădirea a fost construită în anul 1975, reabilitată în anul 2007, iar în anul 2020 s-a început un proces de reabilitare și extindere care a fost abandonat după decopertarea fundațiilor, a pereților și desfacerea șarpantei. Clădirea prezintă degradări majore în special din cauza perioadei îndelungate în care elementele structurale au fost descoperite și afectate de acțiunea factorilor externi”, se arată în descrierea situației actuale.

Suprafața utilă a clădirii va fi de 356,06 metri pătrați. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. De precizat că în comuna Aroneanu sunt probleme majore cu privire la starea drumurilor.

Primăria comunei Aroneanu a cumpărat un microbuz cu 42.000 de euro

Totodată, Primăria Aroneanu a semnat un contract cu societatea Sandra Trading SRL, unic participant la licitația pentru furnizarea unui microbuz. Valoarea finală a contractului este de 201.300 lei, fără TVA, aproximativ 42.000 de euro, cu 300 de lei mai mică față de estimarea bugetară inițială. Conform caietului de sarcini, motorul microbuzului va fi Diesel, minimum 175 CP, 2.000 centimetri cubi, normă de poluare Euro 6, tracțiune spate, asistență la pornire de pe loc și la pornirea în rampă, suspensie independentă pentru roțile din față, aer condiționat etc. Primăria Aroneanu va folosi noul microbuz pentru transportul persoanelor implicate în activități culturale, religioase.

„Microbuzul va fi livrat complet echipat, cu toate autorizările necesare obținute de furnizori și în stare de circulație, respectiv de lucru. Termenul de livrare este de maximum 30 de zile de la primirea de către furnizor a comenzii de livrare emisă de achizitor. Autovehiculul este considerat livrat când toate activitățile din cadrul contractului au fost realizate și produsul este instalat, funcționează la parametrii agreați și este acceptat de entitatea contractantă. Produsul va fi însoțit de toate subansamblele/părțile componente necesare punerii în funcțiune și menținerii în funcțiune. Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului”, se arată în caietul de sarcini.

Capacitatea microbuzului va fi de 21 de locuri. În edițiile trecute ale „BZI” au fost prezentate cazuri în care mai multe achiziții erau finalizate cu dedicație. Mai precis, contractele ajungeau la apropiați ai primarului Benoni Moruzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *