Prima pagină » National » Grădina Zoologică din Târgu Mureş are singurele girafe din România. Pumkin şi Kamala au ajuns după un drum lung din Suedia

Grădina Zoologică din Târgu Mureş are singurele girafe din România. Pumkin şi Kamala au ajuns după un drum lung din Suedia

02 sept. 2022, 10:57,
BZI.ro, în National

Două girafe au ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Acestea au parcurs 2300 km în trei zile și au trecut prin cinci capitale europene ca să ajungă cu bine la noua lor casă din România.

În noaptea de miercuri spre joi, 1 septembrie, au sosit din Suedia de la Grădina Zoologică Kolmården în Grădina Zoologică din Târgu Mureș două girafe, femele. Girafele au vârsta de doi, respectiv trei ani şi după ce au trecut prin cinci capitale europene (Copenhaga, Berlin, Praga, Bratislava și Budapesta) după care prin Kecskemet, Szeged, Arad, Deva, Turda au ajuns la destinația finală.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș a primit două girafe

Grădina Zoologică din Târgu Mureş are singurele girafe din România, respectiv Pumpkin, o femelă de trei ani și Kamala, o femelă în vârstă de doi ani. Mamiferele au fost transferate prin programul de relocare a animalelor din Grădiniile Zoologice pentru salvarea speciilor coordonat de Asociația Europeană a Acvariilor și Grădiniilor Zoologice (EAZA).

Conducerea Grădinii Zoologice ar fi vrut să transfere cele două girafe primăvara aceasta, înaintea sezonului turistic. Dar din păcate, ele pot fi transportate cu camione și boxe speciale de către firme specializată.

La această oră, în Europa există doar trei antreprenori care se ocupă de transporturi speciale de animale, de aceea trebuia programat evenimentul, transportul putându-se realiza doar acum. Dispozitivul special face în aşa fel încât boxa girafelor să fie coborâtă sub nivelul podurilor, sau a pasajelor, iar drumul propriu zis trebuie făcut cu grijă fără ca animalele să fie scuturate pentru a evita rănirea lor.

Camioanele speciale cu cele două girafe au fost întâmpinate la intrarea în oraș de către reprezentanții Grădinii Zoologice din Târgu Mureș și escortate de Poliția Locală Târgu Mureș. Înainte că noii oaspeţi să sosească, angajaţii grădinii zoologice au pregătit padocul special.

Pe viitor se aşteaptă ca şi alte girafe să fie aduse în România, dar numai când vor fi îndeplinite condițiile necesare. Dar până atunci, Târgu Mureș are singura grădină zoologică unde pot fi văzute și girafe.

Cel mai bătrân urs panda ținut în captivitate a murit

Într-o altă ordine de idei, amintim că în Grădina Zoologică din Hong Kong se afla cel mai bătrân urs panda ținut în captivitate, dar acesta a fost eutanasiat. Oficialii de la Ocean Park au declarat că decizia a fost luată după ce acesta a arătat „semne constante de deteriorare” în ultimele câteva săptămâni. An An, împreună cu colegul său Jia Jia, a fost dăruit Hong Kong-ului de la guvernul central al Chinei în anul 1999.

Autoritățile din Ocean Park au spus că aportul de hrană al ursului panda a scăzut progresiv, până când acesta a încetat cu totul să mai ia alimente solide și să subziste numai cu apă și băuturi electrolitice. Îngrijitorii ursului panda au observat, de asemenea, că nivelul său de activitate a scăzut, iar perioadele de odihnă deveneau din ce în ce mai lungi. Oficialii parcului zoologic au decis în cele din urmă să eutanasieze ursul „pentru a atenua disconfortul panda geriatric”, au spus ei într-un comunicat joi.

„An An ne-a adus amintiri frumoase cu numeroase momente încântătoare. Inteligența și jocul lui vor fi foarte dor de mult”, a declarat Paolo Pong, președintele Ocean Park Corporation.

Într-un context mai hazliu, reamitim leul de la Grădina Zoologică din Guangzhou, China, care are o imagine mai puțin regală din cauza „frizurii” ciudate.

Acum însă, prin Pumkin şi Kamala, Grădina Zoologică din Târgu Mureş are singurele girafe din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *