Prima pagină » Local » „Gourmand Brothers”, bucătarii din Iași care fac senzație la petrecerile private. Adrian și Paul au un concept unic. „Noi venim cu ceva diferit și de aceea cred că suntem căutați”

„Gourmand Brothers”, bucătarii din Iași care fac senzație la petrecerile private. Adrian și Paul au un concept unic. „Noi venim cu ceva diferit și de aceea cred că suntem căutați”

31 aug. 2022, 02:00, 5 ,
Raluca Costin, în Local

Bucătarii din Iași care au fondat „Gourmand Brothers” au un succes neașteptat. Adrian Pricop și Paul Ciupilan au vrut să vină cu ceva nou pe piață și acum nu lipsesc de la petrecerile private

Adrian Pricop și Paul Ciupilan sunt bucătari cu experiență, din Iași, care de anul trecut au fondat „Gourmand Brothers”. Chefii merg la petreceri private cu toată logistica necesară și gătesc preparate care fac senzație în rândul invitaților. Cererea din partea clienților este în continuă creștere, susțin bucătarii.

„Facem tot felul de petreceri private. Cumva formatul nostru este în felul următor: încercăm să ajutăm și persoane care sunt la început de drum, facem și mâncarea la petreceri. Noi suntem de anul trecut pe piață, doar că anul acesta am început să ne promovăm mai mult. Noi venim cu farfurii, tacâmuri, logistică de bufet. Am gătit, am făcut curățenie și am plecat. Avem foarte multe solicitări și venim cu o chestie nouă, să spunem așa. Noi gătim bucăți de carne «slow cook», adică gătim o jumătate din porc în fața clientului. Apoi facem diferite chestii la cererea clientului. Noi încercăm să fim și o agenție de recrutare personal, pentru că am văzut că nu mai există pe piața din Iași. Dacă nu reușesc să găsească personal, venim noi cu o echipă”, susține chef Adrian Pricop, în vârstă de 32 de ani.

Adrian și Paul au fondat „Gourmand Brothers” în Iași din fonduri proprii

Clienții plătesc minimum 80 de lei pentru a consuma preparatele făcute de „Gourmand Brothers”.

„În funcție de numărul de persoane, care este de minimum 20 pentru a ne deplasa. Meniul variază în funcție de ceea ce conține. Prețul pleacă de la 80 de lei și poate ajunge la 120 de lei pentru un fel principal. Dacă mergem pe vită, porc, prețul urcă la 120 de lei. Facem aniversări, nunți, tot ce se cere. Venim doar cu partea de bucătărie. Investițiile în echipamente s-au făcut de-a lungul timpul din bănuții noștri economisiți. Cred că mai puțin de 10.000 de euro am cheltuit. Noi muncim ca bucătari și în locații ca să ne susținem familiile, pe lângă ceea ce facem cu «Gourmand Brothers»”, susține chef Paul Ciupilan, în vârstă de 41 de ani.

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, și povestea lui Lucian Rusanu, bucătar de lux la numai 25 de ani.

Chef Adrian: „Porcul acesta gătit lent, timp de 8 ore, e cel mai cerut”

Chef Adrian Pricop susține că cele mai cerute produse sunt carnea de porc gătită lent și cartofii copți cu brânză de burduf și usturoi.

„Noi avem experiență ca bucătari în diverse locații din Iași. Chiar de curând am fost lector la o școală de bucătari, unde am fost invitat să discut despre asta. Dacă a venit cineva la petreceri și a mâncat de la noi, ne-a recomandat. Noi încercăm să ne dezvoltăm permanent. Porcul acesta gătit lent, timp de 8 ore, e cel mai cerut și avem niște cartofi copți cu brânză de burduf și mujdei care sunt foarte căutați. La un festival de la Suceava, de exemplu, am vândut de la 10 dimineața până la 10 seara numai cartofi copți, ca să vă faceți o idee despre ce facem noi. De vreo 4.000 de lei am vândut numai asta, cartofi cu brânză și mujdei. Ne deplasăm și în alte județe și momentan nu avem o etichetă, suntem în dezvoltare. Nu ne-am format foarte bine identitatea, dar, cu siguranță, pentru următorul sezon vom fi și mai și. Noi venim cu ceva diferit și de aceea cred că suntem căutați. Avem solicitări până în luna octombrie. Am fost invitați la un show televizat cu chefi, dar nu am acceptat să mergem, pentru că nu avem timp”, mai spune chef Adrian Pricop.

Reporterii BZI au prezentat și povestea lui Florin Vechiu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Iași. Pe de altă parte, chef Adrian Pricop și chef Paul Ciupilan, fondatorii „Gourmand Brothers”, se gândesc să dezvolte noul proiect și cu ajutorul fondurilor europene.

Comentarii
  • I-am văzut weekendul asta in parcul Copou. Ce fac băieții ăștia, e wow. Cartofii aia cu brânză de burduf și usturoi sunt bestiali! Abia aștept să îi mai găsesc! Știi cineva pe unde vor mai fi in septembrie?

  • Ar trebui sa va faceti si o eticheta. Bunelu gurmandel si Costache pastorelianul abia asteapta niste mocaciune ca sa laude si gura lor ceva. Nu de alta, dar ambii sunt la dieta severa iar vremurile jurizarii de sacusca au apus de mult.

  • Mâncarea lor chiar are gust!

  • Felicitări și succes pe mai departe!

  • Îmi place tare mult când văd tineri care au curajul să facă pasul spre antreprenoriat! Reprezintă un model pentru toți care au frica asta, de a face ceva, de aș asuma riscuri. Ii felicit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *