Prima pagină » Turism » Cazare » Gospodăria Lui Nea Ion – Vama Buzăului

Gospodăria Lui Nea Ion – Vama Buzăului

28 nov. 2019, 13:45,
în Turism

Gospodăria Lui Nea Ion este o unitate de primire turistică situată în localitatea Vama Buzăului din judeţul Braşov. Aceasta oferă cazare în case tradiţionale renovate, cu grădină, terasă şi vedere la râu.

Turiştii care vin aici găsesc o locaţie încărcată de istorie prin aşezământ precum şi păstrarea tradiţiilor şi a obiceiurilor strămoşilor noştri. Toate acestea fac că timpul să pară că a rămas pe loc.

Locaţia se afla la 45 kilometri de Braşov şi este înconjurată de o pădure bogată. Aceasta oferă aer curat şi linişte dar şi posibilitatea de a vedea împrejurimile cu obiective interesante de vizitat.

Gospodăria este compusă din două locaţii, aranjate cu mobilier vechi dar foarte bine întreţinut. De asemenea găsiţi covoare ţărăneşti, vitrine pline de obiecte vechi româneşti autentice (icoane, cărţi vechi, ceramică, costume populare, covoare şi ţesături vechi) din toate colţurile ţării.

Gospodăria Lui Nea Ion. Casa mare cu picturi

A fost construită iniţial în 1929 şi era compusă din o odaie mare, o odaie mică, antreu, sură şi grajd.
Mai apoi a fost restaurată, schimbând destinaţia încăperilor. Grajdul a devenit sala de mese unde încă se mai poate vedea o parte din iesle iar sura unde era depozitat fânul, a devenit bucătărie.

Odăile s-au transformat fiecare în câte o cameră dublă iar podul s-a transformat în două suite.

Mobillierul din fiecare cameră are specificul lui şi datează din perioada anilor 1800 – 1900 în stilul Ludovic al XVI – lea şi baroc piemontez.

Denumirea fiecărei cameră este dată după tema tablourilcu cu care este decorată, tablouri pictate de pictori romani cunoscuţi şi mai puţin cunoscuţi.

În casă se regăsesc vitrine ce găzduiesc o mulţime de obiecte vechi colecţionate pe parcursul aniilor ce pot fi admirate pe perioada sejurului.

Deci Casa cu picturi este compusă din două camere duble (camera regală şi camera cu nuduri) şi două suite (2 adulţi+ 2 copii) – suita cu flori şi cea cu peisaje ,cu baie proprie. Casa are un elegant lobby, bucătărie complet utilata şi sala de mese mobilată în stil rustic.

Casa bătrâneasca „Odăile bunicului Ion”

Datează din 1908, construită din bârne de lemn, suspendată pe o fundaţie din piatră seacă.

Casa păstrează în continuare atât în interior cât şi în exterior specificul constructilor de peste un secol.

La interior mobilă şi obiectele restaurate fac resimţită viaţa de odinioară, traiul bunicilor noştri, oferind în acelaşi timp condiţii.

Prispa casei oferă locuri de relaxare pe cele două lădoaie la fel de vechi ca şi casa.

Aici se pot caza 4 persoane în 2 camere duble cu baie comună.

Servicii:

Activităţi teambuilding
Vânzare produse locale
Biciclete de închiriat
Grătar în curte
Terasa sau foişor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`