Prima pagină » National » Google, schimbări pe platforma Gmail. Se modifică design-ul și apar funcții noi de comunicare
Google, schimbări pe platforma Gmail. Se modifică design-ul și apar funcții noi de comunicare

Google, schimbări pe platforma Gmail. Se modifică design-ul și apar funcții noi de comunicare

09 sept. 2021, 12:34,
Roxana Butuc, în National

În ultimii ani, prin optimizările făcute în mod constant, Google a încercat să aducă și să mențină platforma de comunicare Gmail în trend.

Noile modificări vor putea fi accesate de la începutul săptămânii viitoare de către utilizatorii enterprise în timp ce utilizatorii obișnuiți vor mai avea de așteptat până să poată face cunoștință cu noile funcții.

Gmail primește noi funcții de comunicare

Prin optimizările făcute, platforma de comunicare se transformă într-o adevărate suită de soluții de birou, fiind mai eficientă, mai atrăgătoare, păstrându-se stilul Outlook. Printre noutăți, cea mai importantă este posibilitatea de efectuare a apeluri audio directe, prin intermediul Meet, care va fi inclusă în serviciul de comunicare.

Dacă până în acest moment, de pe Meet se puteau face doar apeluri de nivelul conferințelor, prin asocierea cu Gmail, utilizatorii vor putea folosi aplicația și pentru convorbirile audio realizate doar între doi utilizatori. Însă această schimbare oferă posibilitatea ca Gmail să aibă acces asupra aplicației, încorporând-o în funcțiile sale.

În acest fel, utilizatorii nu vor mai fi limitați doar la posibilitatea de a trimite mail-uri ci și să efectueze apeluri audio directe, fără a mai exista obligația de a genera link-uri.

Schimbări de design pe platforma Gmail

Schimbările nu se opresc doar la partea de opțiuni și funcții, pentru că Gmail va primi și un nou design, astfel încât de acum va avea și o nouă interfaţă ce vor cuprinde patru secţiuni principale: Mail, Chat, Spaces şi Meet.

Mai multe decât atât, utilizatorii care nu au nevoie de anumite opțiuni, pot să-și personalizeze platforma după bunul plac. Astfel încât secţiunile nefolosite pot fi ascunse, iar cei care nu au nevoie de noile modificări, pot continua să folosească platforma ca și până acum, adică strict ca un client de e-mail.

Utilizatorii Instagram au avut probleme cu rețeaua socială

Săptămâna trecută, rețeaua socială Instagram a picat pe data de 2 septembrie 2021. Potrivit DownDetector, mii de utilizatori s-au plâns că nu au putut utiliza aplicația, conform Daily Mail. Astfel că pagina principală nu a mai aratăt ultimele postări, mesajele directe nu au mai putut fi trimise, iar utilizatorii nu au putut comenta nici la poze.

Cu toate astea, această problemă nu s-a resimțit în toată lumea, pentru că unii utilizatori s-au putu bucura de funcțiile platformei ca de obicei.

Mai mult decât atât, la finalul anului 2020 și platforma de Youtube a dat eroare utilizatorilor. În momentul când  utilizatorii au încercat să acceseze youtube.com sau youtube.ro, site-ul a afişat mesajul Something went wrong….

„Suntem conștienți de faptul că mulți dintre voi întâmpină probleme la accesarea YouTube chiar acum – echipa noastră este conștientă și analizează acest lucru. Vă vom actualiza aici de îndată ce vom avea mai multe știri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *