Google Maps introduce o funcție nouă pentru șoferi! Cu ajutorul acestei noi funcții, Google Maps nu va mai fi de ajutor doar celor care călătoresc singuri către o anumită destinație. De acum încolo, indicațiile de orientare vor fi disponibile și grupurilor, iar asta datorită funcției multi-vehicul. Iată cum funcționează aplicația.
Google Maps introduce o funcție nouă pentru șoferi!
Funcția nouă numită multi-vehicul le va permite șoferilor care nu se află în aceeași locație să navigheze către o destinație comună. Șoferilor li se va da și un interval de timp care îi va ajuta să se sincronizeze.
Brevetul poartă numele oficial de ,,Furnizarea instrucțiunilor de navigare către un dispozitiv în raport cu alt dispozitiv.” Funcția nouă de la Google Maps va avea acces la calendarele și mesajele utilizatorilor. Dacă Google Maps va detecta mai mulți șoferi cu aceeași destinație, le va trimite invitația de a accesa funcția multi-vehicul.
Odată cu acceptarea invitației, șoferii vor primi din partea aplicației direcții sincronizate. În acest fel, cu toții vor ajunge la destinație în același timp și vor fi mereu notificați cu privire la traseu. Funcția multi-vehicul le permite tuturor celor care o accesează să afle detalii despre poziția lor pe hartă, dar și despre poziția celorlalți participanți la trafic. De asemenea, funcția va fi disponibilă atât pe telefonul personal, cât și pe alte dispozitive conectate prin Bluetooth la mașină.
Conform unui studiu realizat recent printre șoferii din UE, aproximativ 70% dintre participanți folosesc Google Maps pentru orientare și pentru a evita radarele, fixe sau mobile. Google Maps se distinge ca fiind aplicația de top pentru majoritatea șoferilor.
O nouă aplicație pentru conducătorii auto
O nouă aplicație numită Coyote va fi disponibilă pentru șoferi, iar sistemul va concura serios cu Waze și Google Maps. Coyote folosește Inteligența Artificială pentru a face sistemul de alerte mai eficient. Coyote afișează clar traficul și drumurile închise, astfel încât șoferii să poată citi cu ușurință informațiile de pe traseul ce urmează a fi parcurs.
Aplicația rulează un algoritm care actualizează alertele similare pentru același eveniment și generează o singură notificare pentru a informa șoferii despre ceea ce se întâmplă pe drum. Sistemul actualizat încearcă să determine locația cu o precizie îmbunătățită, astfel încât șoferul să nu mai vadă multiple rapoarte despre camere de viteză, ci o singură notificare plasată exact acolo unde a fost observată pe drum.
O altă noutate pentru șoferi este aceea că se va introduce un nou sistem de supraveghere a șoferilor. Guvernul României a adoptat recent o Ordonanță de Urgență care permite Poliției Rutiere să implementeze un nou sistem de supraveghere și sancționare a șoferilor indisciplinați. Noul sistem va integra sute de camere inteligente care vor veghea traficul rutier, iar șoferii care nu respectă legea vor primi amenzile acasă.
Camerele vor fi capabile să detecteze diverse abateri precum: încălcarea limitei de viteză, conducerea pe banda de urgență a autostrăzii, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, depășirea coloanei de mașini, trecerea ilegală a căii ferate, conducerea agresivă, cum ar fi frânările bruște și slalomul printre mașini. Conducătorii auto care au primit amendă pentru abateri în trafic au posibilitatea de a contesta procesul verbal. Pentru a face contestație la o amendă rutieră, șoferul trebuie să decidă ce anume dorește să atace.