Prima pagină » Culinar » Gomboți cu prune după rețeta ungurească. Trucuri simple pentru un preparat savuros

Gomboți cu prune după rețeta ungurească. Trucuri simple pentru un preparat savuros

18 ian. 2024, 10:43,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu culinar, putem face niște gomboți cu prune după rețeta ungurească. Cu gomboți sau găluște putem obține cele mai bune preparate. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat savuros.

Gomboți cu prune după rețeta ungurească

Gomboții cu prune sau găluștele cu prune sunt delicioase și pe placul multora dintre noi. Aluatul se face cu piure de cartofi, ouă și făină. Aluatul este tăiat în pătrat apoi se introduc prunele în interiorul găluștelor. Prunele învelite complet în aluat se fierb în apă, iar când încep să plutească, se scot din apă, se tapeteazză cu pesmet și nucă pisată, apoi se pudrează cu zahăr. Delicioșii gomboți cu prune făcuți după rețeta ungurească sunt savuroși, au o textură aparte și merg serviți la orice masă și la orice ocazie alături de alte preparate culinare.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, putem face și o tochitură gustoasă ce se servește cu niște murături asortate. Tochitura moldovenească este un adevărat deliciu făcut din carne proaspătă de porc, câțiva cârnați, un sos de roșii, niște ouă făcute ochiuri, cu puțină brânză, alături de o mămăliguță caldă. Acest preparat culinar este pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, sucesul va fi garantat și vom obține o mâncare savuroasă.

La fel de bine putem face și un borș de perișoare moldovenesc, cu legume și verdețuri proaspete și cu niște perișoare pufoase și gustoase. Dacă pregătim perișoarele perfecte, cu carne de pasăre și orez, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Pentru această ciorbă vom folosi borș de casă acru și legume și verdețuri proaspete.

Rețeta unui preparat tradițional delicios

Pentru niște gomboți cu prune vom avea nevoie de 300 g de cartofi, sare, 30 ml de ulei, 1 ou, 100 g de făină, 12 prune, 50 g de unt, 50 g de pesmet, zahăr pudră, scorțișoară și zahăr vanilat.

Mai întâi se pun cartofii la fiert în apă cu sare. Prunele se desfac, se scot sâmburii și se lasă la scurs. Cartofii se curăță de coajă după ce au fiert apoi se zdrobesc și se amestecă cu uleiul. După ce compoziția pentru găluște sau gomboți s-a răcit, se adaugă făina și oul. Se amestecă foarte bine apoi se împarte în 12 bucăți.

Într-un vas se pun 2 l de apă la fiert cu sare. Prunele se acoperă cu aluat, se dau prin făină apoi se pun în apa clocotită. Se fierb gomboții în oală timp de 15-20 de minute.  Ulterior, se pune pesmetul la rumenit într-o tigaie cu unt. Gomboții cu prune fierte se lasă la scurs apoi se tăvălesc prin pesmet, se pudrează cu zahăr și scorțișoară apoi se pot servi.

Putem face și niște gomboți cu prune uscate. Pentru acest deliciu avem nevoie de 12 prune uscate, 500 ml de vin roșu, 3 linguri de zahăr, 1 linguriță de coajă de lămâie, 300 g de cartofi, 1 lingură de ulei, 1 ou, 100 g de făină, 50 g de unt, 4 linguri de pesmet, 2 linguri de nucă, zahăr pudră vanilat și sare. Rețetele sunt divese, rafinate și la îndemâna oricui.

Gomboții cu prune sunt fragezi, gustoși și aormați, fiind ideali de servit la mesele de sărbătoare în familie. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`