Prima pagină » Culinar » Gogoși umplute cu cremă de vanilie. Trebuie mâncate calde!

Gogoși umplute cu cremă de vanilie. Trebuie mâncate calde!

16 iul. 2024, 09:10,
în Culinar

Gogoși umplute cu cremă de vanilie foarte pufoase, sunt un desert simplu și ușor de preparat. Gogoșile umplute cu cremă de vanilie au la bază un aluat dospit, moale, aromat cu vanilie și coajă rasă de lămâie.

Gogoșile umplute cu cremă de vanilie fie că sunt simple, doar pudrate cu zahăr, fie că sunt glazurate, ele sigur vă va aduce aminte de copilărie, de gogoșile făcute de mama sau bunica, pe care le savurați cu mare plăcere.

Modul de preparare a gogoșilor umplute cu cremă de vanilie

Orice gogoși sunt reușite dacă aluatul este pufos și foarte maleabil, astfel, pentru a reuși să faceți un astfel de aluat aveți nevoie de 500 g faina, 3 galbenusuri, 250 ml lapte dulce, 30 g drojdie proaspătă, 3 linguri zahăr tos, 2 linguri esență de vanilie, 2 linguri ulei și un praf de sare.

Pentru crema de vanilie aveți nevoie 1 plic cremă de vanilie, 500 ml lapte dulce, zahăr tos după gust. Alte ingrediente de care mai aveți nevoie în cazul în care vreți să adăugați căpșuni și frișcă sunt 250 ml frișcă lichidă, 250 g căpșuni proaspete, ulei pentru prăjit.

Primul pas pentru prepararea gogoșilor este ca într-o cană să puneți puțin lapte dulce ținut la temperatura camerei, o linguriță de zahăr și drojdia. Amestecați bine și lăsați maiaua la dospit circa 10-15 minute.
Făina se va pune într-un bol, în mijloc faceți o adâncitură în care adăugați gălbenușurile, restul zahărului, esența de vanilie, un praf de sare, uleiul și maiaua. Frământați cu mâna până obțineți un aluat omogen și bine legat, ușor elastic.
Adunați aluatul într-o bilă de aluat și acoperiți bolu, acesta se lasă la dospit pentru o oră.
După ce aluatul a stat la dospit, se întinde pe blatul de lucru înfăinat, într-o foaie grosuță. Cu ajutorul unui pahar, decupați gogoșile.
Se pune la încins o cratiță cu ulei și când uleiul este încins, prăjiți gogoșile la foc mic să aibă timp să fie bine prăjite pe ambele părți dar și în mijloc.

Prepararea cremei de vanilie

Primul pas pentru prepararea cremei făcută în casă este amestecarea laptelui cu crema de vanilie și zahărul, apoi se mixează conform instrucțiunilor de pe ambalajul cremei până se obține o cremă fină.
Pasul acesta este opțional pentru cei care își doresc să adauge căpșuni, așadar, separat se mixează frișca până se întărește, căpșunile se spală bine și li se îndepărtează codițele și se taie în cubulețe, apoi se lasă la scurs într-o sită.

În ceea ce privește asamblarea gogoșilor umplute cu cremă de vanilie, acestea odată răcite se taie în două. Cu ajutorul un poș pentru ornat, cu stea mare, se pune crema de vanilie pe fiecare gogoașă.
Peste cremă se adaugă căpșunile tăiate și apoi tot cu ajutorul unui poș, puneți frișca ți adăugați capacul gogoașei, le puteți pudra cu zahăr pudră sau le puteți lăsa simple.
Dacă nu aveți căpșuni proaspete puteți folosi și dulceață de căpșuni.
Gogoșile umplute cu cremă de vanilie se pot servi imediat sau se pot ține la rece pentru servire, acestea sunt un desert gustos și aspectuos, ușor de preparat în orice zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *